2011- Virágkarneváli Footgolf Kupa

VIRÁGKARNEVÁLI FOOTGOLF KUPA

Hétvégén került megrendezésre az első kelet-magyarországi amatőr Footgolf verseny a Boya Eagles golfpályán Debrecenben.

Sok lelkes amatőr mellett néhány focis legenda is tiszteletét tette a pályán és átélte milyen a „korlátok nélküli” futball azaz a Footgolf. Az egésznapos programot az egykori Újpesti Dózsa és a Magyar válogatott világklasszis középcsatára Törőcsik András, a 33 szoros válogatott Zámbó Sándor, a dekázó rekorder Polonkai Zoltán és Csáki Péter tette felejthetetlenné a játékosok számára.

Elsőre ránézésre a footgolf egy könnyű, laza sport. Zámbó Sándor aki már nem elösszőr próbálta ki a FootGolf-ot erre vonatkozó kérdésünkre a következőképp nyilatkozott: „Nehéz játék és nagyon jó rúgótechnika kell hozzá” .

A Footgolf-ot hivatalos golfpályán játsszák ahol egy-egy szakasz akár  300–400 méter is lehet, ez igen nagy változás a 110 méteres futballpályához képest.

A látszat ellenére, nem is olyan kímélő és könnyű sportról van szó hiszen  a 9-ik szakasz végére az ember közel 2–3 kilométert sétál gyönyörű környezetben, friss levegőn és hozzávetőlegesen 40–50 rúgást kell véghez vinnie mire befejezi a játékot .

A verseny első helyén 35 rúgással Zsurka Zsolt végzet holtversenyben Kálmándi Árpáddal, mindketten a Boya Eagles házi csapat versenyzőjeként indultak és hogy megtudjuk, hogy ki a legjobb játékos az úgynevezett „Neary” játékkal döntöttünk közöttük. Zsurka bizonyult jobbnak, mivel a lyukhoz 50 méterről kb. 2 méter távolságra jutatta a labdát és ezt Kálmádni már nem tudta felűlmúlni. A golfpálya igazán büszke lehet válogatottjára hiszen a csapat összesítésben is a fiúk győzedelmeskedtek.

Egyéni győztesek:

1. Zsurka Zsolt
2. Kálmándi Árpád
3. Kupec József

Csapat győztesek:

1. Boya Oldboys (Karacs Attila, Kupec József, Kálmándi Árpád, Zsurka Zsolt)
2. Óbester Boys (ifj. Boros József, Jani Szabolcs, Gál Kristóf, Marján Dávid)
3. S-Printer Team (Soltész József, Balázs János, ifj. Balázs János, Hentes Gábor)
Egy igazán meglepő de annál meghatóbb jelenet részesei lehettek azok akik Törőcsik András asztalához közel ültek. Egy a golfpályára kilátógató külföldi vendég meglepödőtt tekintettel ált meg ‘Törő’-ék asztalánál és miután felismerni vélte az egykori klasszist, egymással kezet rázva tört magyarsággal a következőket mondtda: “Táncolj, Törő, táncolj….”

Ha Törőcsik maga nem is mutatta meg egykori remek formáját, egy befejező rúgással a lyukba “táncoltatta” a bőrt, így a footgolf történelembe is beírta magát, legalábis az Első Magyar Footgolf Egyesület elnöke, Gelencsér Gábor büszke arra, hogy egy ilyen remek focistával játhasztot együtt.

Zámbó Sándor és Törőcsik András a végjátéknál – egy barát mindig jól jön!