2012 – Totális magyar siker az első footgolf-vb-n – nso.hu

Vasárnap véget ért a Kisorosziban megrendezett footgolf-világbajnokság. A rövid múltra (három évesre) visszatekintő sportág első vb-jének Magyarország adott otthont, s az első hivatalos vb-győztes Lengyel Béla lett. A másik két dobogós helyen szintén hazai játékos végzett Németh Péter és Fehér Csaba személyében.

A pénteki ünnepélyes megnyitó és sorsolás után szombaton a „selejtezőket” tartották a Kisorosziban megrendezett footgolf-világbajnokságon. A nyitó nap után több magyar is az élbolyban tartózkodott. A szervezők tájékoztatása szerint a nyolc résztvevő ország 76 versenyzője szombaton 18 pályát teljesített, az élen ezt követően hármas holtverseny alakult ki az argentin Sebastian Pellicioni, valamint két magyar, Németh Péter és Bogár Krisztián között. Mindhárman 95 rúgással teljesítették a 18 pályát.

Mögöttük a korábbi magyar válogatott labdarúgó, a pálya csúcstartója, Fehér Csaba állt, mindössze egyetlen rúgással lemaradva.

Vasárnap óriási hőség fogadta a résztvevőket – ez kicsit rá is nyomta a bélyegét a sokat gyalogló játékosok teljesítményére –, akik újra teljesítették a 18 szakaszt. Az összesített eredmények alapján Lengyel Béla, a Ferencváros futsalcsapatának játékos-edzője 187 rúgással lett világbajnok. A második helyen Németh Péter végzett egy rúgással lemaradva, a harmadik helyen pedig a Pécs, az Újpest és az MTK korábbi válogatott labdarúgója, a Hollandiában több mint tíz évet légióskodó Fehér Csaba zárta a sportág első vb-jét.

A következő világbajnokságot a tervek szerint Argentínában rendezik 2014-ben.

FOOTGOLF-VB, KISOROSZI – AZ ELSŐ HÁROM HELYEZETT
1. Lengyel Béla 187 rúgás
2. Németh Péter 188
3. Fehér Csaba 191

forrás: http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/totalis-magyar-siker-az-elso-footgolf-vb-n-2136563