FootGolf 2012 – Világbajnokság összefoglaló videó – Footgolf Hungary Kft.

Június első hétvégéjén Kisoroszi volt a világ közepe. Persze, talán lehet vitatni ezt, de ha valakit csak kicsit is megérintett a footgolf, akkor az maradéktalanul egyetért ezzel a kijelentéssel. Márpedig egyre népesebb az új, mindössze három esztendős sportág híveinek a tábora, és az említett első júniusi hétvége óta a szám folyamatosan gyarapodik.

Egyelőre a világ mindössze nyolc országot jelentett, de ne felejtsük el, a modern labdarúgás az első lépések megtétele után három évtizeddel rendezte meg az első világbajnokságát tizenhárom résztvevővel, így három év után a nyolc nemzet jelenléte igen jó és bíztató. A rendező magyarok mellett eljöttek Hollandia, Belgium, Olaszország, Görögország, az Egyesült Államok, Mexikó és Argentína versenyzői is, összesen hetvenhatan.

Akinek értetlenül felszaladna a szemöldöke a homlokára a footgolf szó hallatán, azoknak bizonyára elegendő a lényeg: a golf és a futball ötvözetéről van szó, az nyer, aki kevesebb rúgással juttatja be a lyukba a labdát. Azaz, olyan futball, amelyben lyukat rúgni érdem, nem pedig nevetség tárgya…

A rendezők bölcsességének és áldozatkészségének köszönhetően a rendezvény gyönyörű és kellemes programmal indult június 1-én: a mezőny tagjai a Zsófia főhercegnő nevű hajón városnéző körutat tettek a Dunán, megcsodálhatták a fényárban fürdő Budapestet, miközben finom vacsorát élvezve, olykor koccintva ismerkedhettek meg egymással.

Másnap pedig már a tudásra és a képességekre is fény derült. A versenyzők kétszer teljesítették a kilenc pályát, és a délután derekára már ki is rajzolódott, hogy kik lehetnek esélyesek a végső győzelemre. A szervezők — Gelencsér Gábor és roppant lelkes csapata – nagy örömére több magyar is tagja volt az élmezőnynek, ráadásul, hogy minden tökéletes legyen, az egész nap a levegőben lógó eső is akkor eredt el, amikor a versenyzők már javában a finom gulyáslevest kanalazták.

Az igazi izgalmak vasárnapra maradtak. Ezúttal is két kört teljesített mindenki, a másodikat úgy kezdték, hogy a legjobbak maradtak a végére. Őket már csinos tömeg várta az utolsó lyuknál, mindenki szurkolt a saját a kedvencének. Az egyik nagy esélyes, Németh Péter gurításának a lyuk pereméről perdült ki a labda, így még egyszer próbálkoznia kellett, de ez a néhány milliméter az első helyébe került, és Lengyel Béla kezébe nyomta a világbajnoknak járó serleget. A harmadik is honfitársunk lett, a sokszoros válogatott labdarúgó, a kisoroszi pálya csúcstartója, Fehér Csaba vehette át a bronzérmet.

A versenyt lezáró grillparti már csak hab volt a tortán: egy sikeres világbajnokságot zárt le. Egész pontosan a footgolf első világbajnokságát, amely tekintélyt szerzett a játéknak és a rendező magyar footgolfosoknak is.
www magyarfootgolf hu , www worldfootgolf com, www footgolfworldcup2012 com