Bridlington Links ad otthont a világ legnagyobb footgolf tornájának

Bridlington Links ad otthont a világ legnagyobb footgolf tornájának
2013. Júnuis 22-23.

Történelmi jbridlington-linkselentőségű eseménnyel büszkélkedhet Bridlington Links: itt rendezik meg ugyanis minden idők legnagyobb footgolf versenyét. Így a világ legkiemelkedőbb játékosai mind Yorkshire felé veszik az irányt júniusban, hogy megmérkőzzenek a UK FootGolf Open Championships keretein belül – amely egyben az első pénzdíjas esemény lesz. A 2,500 font összdíjazású kétnapos torna gyakorlatilag egy csapásra az Egyesült Királyság footgolf fővárosává teszi Bridlingtont. Tavaly ősszel Sewerby Hall és Gardens rendezett először nemzetközi footgolf versenyt Nagy-Britanniában, köszönhetően annak, hogy a sportág egyre népszerűbbé válik a szigetországban is.

„Mindenképpen szerettünk volna 2013-ban egy rangos nemzetközi tornát rendezni a brit pályák egyikén, így amikor az East Yorkshire Events hasonló szándékkal keresett meg minket, azonnal lecsaptam a lehetőségre” – mondta Mike O’ Connor, az esemény szervezője és a UK FootGolf elnöke. „Úgy gondolom, hogy mind a helyi üzleti életnek, mind a turizmusnak remek szolgálatot tesz egy ilyen esemény, hiszen olyan emberek érkezhetnek Bridlingtonba az ország és a világ minden tájáról, akik egyébként sosem jutnának el ide. A nyitó tornánk az ország valamennyi pontjáról vonzott játékosokat, sőt, még egy magyarországi csapat is képviseltette magát.”

„A júniusi UK Open Championship még magasabbra teszi a lécet, hiszen már adtunk el jegyeket játékosoknak Hollandiába, Belgiumba és Magyarországra, és nagyon komoly érdeklődést mutat Olaszország, Argentína és az USA is. A Bridlington Links pályáról elképesztő kilátás nyílik a tengerre és a Bridlington-öbölre, ami plusz vonzerőt jelent. Számunkra egyértelmű volt, hogy itt rendezzük meg a viadalt, és nagy örömünkre ebben a The Bridlington Links maximálisan támogatott minket. A 18 lyukas footgolf pálya 2000 yardnyi területen terül el, és a játék a klubház előtti vízzel szegélyezett részén ér véget, ami tökéletes záróakkordja lesz ennek a különleges eseménynek.”

 

A Brit Footgolf Szövetség az East Yorkshire Events csapatával egyesítette erőit, hogy tető alá Golf-Club-Bridlington-Linkshozzák a június 22-én és 23-án megrendezésre kerülő eseményt. Bármilyen képzettségű játékos jelentkezését szívesen veszik, és egyúttal mindenkinek biztosítják a lehetőséget arra, hogy mindkét nap pályára lépjen. Az összetettben legalacsonyabb pontszámot elért egyéni induló viheti majd haza az 1,000 fontos fődíjat, míg az első tízbe bekerült többi játékos osztozik a pénzdíj fennmaradó részén és az egyéb díjakon. Döntetlen állás esetén olyan rájátszás következik, amelyből az kerül ki győztesen, aki a legközelebb jut a zászlóhoz.

„Boldogok vagyunk, hogy a UK FootGolffal folytatott hosszú tárgyalások eredményeként ismét egy ilyen színvonalas tornát láthatunk vendégül Bridlingtonban – a Sportos Pihenőhelyen.” – tette hozzá Kieran Lawry, az East Yorkshire Events részéről. „Biztosra veszem, hogy ahogy a footgolf népszerűsége egyre nő, az elkövetkező években ez a régió a sportág hazai és nemzetközi központjává növi ki magát. Mivel ez egy teljesen új esemény, amelyet tulajdonképpen bárki megnyerhet, ezért bátorítanám az embereket arra, hogy nevezzenek a tornára. Nagyon könnyen be lehet szállni ebbe az izgalmas sportágba, és bárki indulhat a versenyen, akár labdarúgó, akár golfozó, akár más sportot űz.”

A nevezési díj 25 font játékosonként, amely magában foglalja a részvételi díjat mindkét napon, illetve szabad bejutást engedélyez a Links klubházában szombat este esedékes Official UK FootGolf Open bulira. Természetesen a látogatókat is szeretettel várják, számukra a pálya mentén nézőteret alakítanak ki.

A footgolf népszerűsége Nagy-Britanniában a 2012 szeptemberében megtartott első verseny óta meredeken emelkedik, amit jól jelez, hogy a Brit Footgolf Szövetség már Manchesterben is rendelkezik pályával, Bridlington pedig a nemzeti bajnokság küzdelmeinek ad helyt. További pályák megnyitása várható a következő hónapokban Hullban, Lincolnban, Huddersfieldben és Londonban, majd ezeket újabb pályák követhetik 2013 végén és 2014 elején. Hasonlóan a golfhoz, ebben a sportban is az a cél, hogy a futball labdát – lábbal – a lehető legkevesebb kísérletből bejuttassuk a lyukba.