Puerto Rico sajtótájékoztató

logo puerto rico footgolfJó napot kívánok!

Efren Garcia vagyok, a Puerto Rico-i Footgolf Szövetség elnöke. Bemutatom a vezetőséget:

Mrs. Laura Balestrini, alelnök,
Fabian Fernandez, nemzeti igazgató,
Armando ‘Andy’ Berrios III, szervezési és esemény koordinátor

Kilenc hónappal ezelőtt, álmodtunk valamit, ami mostanra valósággá vált. Ma a Puerto Rico-i Footgolf Szövetség mérföldkőhöz ért az állam sporttörténelmében. Nagyon kevesek lehetnek tanúi egy új sportág születésének. Önök ma megkapták ezt a történelmi lehetőséget. Egy újszülött madár bontogatja szárnyait a szemük előtt. A 2009-es hollandiai kezdetek óta ma már 13 ország játssza a világon a sportágunkat. Puerto Rico nem hagyta ki a lehetőséget, és mostanra elmondhatja magáról, hogy tagja annak a kiváltságos csoportnak, amit a footgolf társadalmának nevezhetünk.
Tavaly júliusban Puerto Rico már ott volt, mikor beindult a footgolf élet az egyesült államokbeli Wisconsinban a Dells ACT Open alkalmával. Idén márciusban szintén résztvevője volt az első mexikói, nemzetközi viadalnak Monterrey-ben. Április 14-én rajtunk a sor, hogy megmutassuk a világnak, Puerto Rico készen áll a karibi térségben a footgolf otthonává válni.

Ezen a sajtótájékoztatón nagy örömünkre szolgál bemutatni a holland szövetség elnökét, Maurits Van Tubergent, Magyarországról Gelencsér Gábort, az egyesült államokbeli Laura Balestrinit és Roberto Balestrinit – utóbbi az Amerikai Footgolf Liga megalapítója. A következő napokban csatlakozik hozzánk Chiléből Ale Malgor (elnök), Norvégiából Lasse Ericksen, Kanadából Eva Kovacs és Mexikóból Jesús Francisco Gonzalez Briones.

Mind nagyon izgatottak vagyunk az argentin, chilei, amerikai, holland, magyar, mexikói és persze a Puerto Rico-i játékosok részvételét látván. Kétség nem fér hozzá, ez egy nemzetközi esemény.

Hálásak vagyunk önöknek, a sajtó munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítanak a különböző sajtóorgánumokban való megjelenésre, hozzájárulva ahhoz, a puerto ricoi emberek tudomást szerezzenek a sportágról.

Természetesen nem akarunk megfeledkezni a szponzorokról. Nélkülük ez nem jöhetett volna létre:

Medalla Light                      Pan Pepín                             San Juan Beach Hotel                        Subway

Adidas                                  Pepsi                                     El Spot de La Mega                             Soccer Gol

Starbucks                             Tamanaco                            Training Stars de WAPA2                 El Conquistador Resort