Az olasz csizma is megismerte a magyar virtust

Az első olaszországi footgolf versenyen nyolc ország nyolcvannál is több versenyzője közül a magyarok a mezőny elejében végeztek. A világbajnok Lengyel Béla második lett.

432085_524253047638504_1769473685_n

A torinó melletti ”I Girasoli” Golf Clubban rendezett megmérettetésre Lengyel Béla, Bogár Krisztián, Hankó Péter (Milán Footgolf Egyesület elnöke), Kuts Zoltán, Fazekas Gábor (Hörmann Kupa győztese), Oláh Attila, és Gelencsér Gábor (Első Magyar FootGolf Egyesület elnöke) nevezett Magyarországról. A csapatot Török Violetta, a Magyar Golf Club igazgatója is elkísérte az úton, melyet a Hörmann támogatott, és a Coca-Cola frissítői segítettek. A mieink megérkezését nagy ováció fogadta, ami már önmagában az eddigi eredmények és a sportágért tett erőfeszítések elismerése.

A gyönyörű, tizennyolc szakaszos pályán sok vizes akadályt kellett legyőznie a játékosoknak a folyamatos napsütésben. Ez a magyaroknak olyan jól sikerült, hogy mindenki a mezőny első felében végzett. Lengyel Béla a parnél hárommal jobban, egyetlen lövéssel maradt el az aranyéremtől 69-es eredményével. Bogár Krisztián 71 rúgással szintén minimálisan maradt el az eggyel előtte állótól, ezzel negyedik lett. Gelencsér Gábor 7.., Kuts Zoltán 17., Fazekas Gábor 26., Oláh Attila 30., Hankó Péter 37. pozícióban zárt. Ezt az online scoring rendszerben is lehetett követni: http://www.nextrts.it/FootGolfOpen.aspx?gara_id=36&perc_id=401
Igazi footgolf hangulat uralta a hétvégi viadalt, az eredeti olasz konyha és a magyar pálinka osztatlan sikert aratott a nemzetközi mezőnyben. A közös étkezések énekléssel, jó hangulatú bulival végződtek. A barátságok átlépték a határokat, és a footgolf társadalom kezd világméreteket ölteni.

Az újabb nemzetközi megmérettetésre nem is kell már sokat várni, június 8-án Norvégiában lesz alkalom footgolfozni (www.footgolf.no). Ugyanezen a napon Kisorosziban újabb amatőr nyílt versenyt rendeznek idehaza.