Footgolfozással készült a válogatott Kuvaitra

Az idei szezon utolsó válogatott mérkőzése előtt kedden Kisorosziban a labdarúgás és a golf kombinációjával, a footgolffal melegített Egervári Sándor csapata.

Korábban egyszer már kipróbálta magát a magyar labdarúgó válogatott az újnak számító sportágban. Akkor Király Gábor nyerte meg a csapaton belüli versenyt. A kapus most is ott volt a mezőnyben, és ha már ott volt, ismét a képzeletbeli dobogóra állhatott. Ezúttal az ezüstérem jutott neki. Egy rúgással előzte meg Korcsmár Zsoltot, a szintén Németországban légióskodó védőt. A címvédés Koman Vladimir miatt nem sikerült, aki harminckilenc lövéssel fejezte be a kilenc lyukat. Egységesen úgy nyilatkoztak, ha profi sportolói karrierjük időbeosztása rugalmasabb lenne, többet áldoznának a kevert sportágra, mely hazánkban és a nagyvilágban egyre több hódolót szerez magának.

Végeredmény:

1. Koman Vladimir

2. Király Gábor

3. Korcsmár Zsolt

 

Koman Vladimir: – Nem volt idegen a játék, hiszen két éve már belekóstoltam a footgolfba. Igazi észjátékról van szó, ahol azért a szerencsefaktor is komoly szerepet kap. Ha lenne rá időm, szívesen hódolnék ennek a sportnak. Jó csapatépítő program jó idő esetén, ahol több technikai elemet is lehet gyakorolni.

Király Gábor: – Sokat gyakoroltam fiatalként a szabadrúgásokat az edzések után, és ez segített most is. Jó ez a játék, mert sokféle rúgótechnikát kell alkalmazni. Arról meg nem is beszélve, hogy kellemes környezetben, a csapattagokkal lehet kikapcsolódni.

Korcsmár Zsolt: – Kemény mezőny volt, jól ment a csapatnak összességében. Sok múlt a szerencsén, kinek hogy pattant a labda. Nálam is rengeteg necces szituáció akadt. Sokszor két centi elég ahhoz, hogy a lyukba találj, olykor pont ennyi kell, hogy messzire guruljon a labda a céltól. Ha újrajátszanánk, kétlem, hogy ugyanez az eredmény születne. Épp ezért örülök a harmadik helynek.

footgolfDSC_2218 (184)

 

The Hungarian national team prepared for Kuwait with footgolf

 

On Tuesday before the season’s last game Sándor Egervári’s team warmed up with the mixture of football and golf in Kisoroszi.

Once the national team tried this new kind of sport. Two years ago Gábor Király won the small competition within the squad. He was there on Tuesday and played well, finished second. The defender, Zsolt Korcsmár was the third. Vladimir Koman, the boss of the midfield made 39 shoots, which was the best performance of the day. All of them said after the game, they loved it and trying to play it more often – if they had some free time beside the professional football carrier.

 

The results:

1. Vladimir Koman

2. Gábor Király

3. Zsolt Korcsmár

Vladimir Koman: – Footgolf was not weird for me, because I tried it two years ago. In this game brain is important and you need fortune too. If I had plenty of free time, I would play more often. If the weather is good, it is a good teambuilding event, where you can practice a lot of techniques.

Gábor Király: – When I was young, I practiced the free kicks a lot after the trainings. I think it helped me today. I like footgolf, because you have to use a lot of shooting techniques. It is great to be with your teammates in a great environment.

Zsolt Korcsmár: – It was a hard contest with great players. The team did well today. The result depends on fortune I had a lot of risky kicks today. If we started it again, I think there will be another result. That’s why I am so glad to be the third.