Sikeres volt az első junior footgolf kupa

Kilenc labdarúgó klub közel harminc versenyzője indult a Kisorosziban rendezett Junior Footgolf Kupán. Három korosztályban avattak bajnokot. A Ferencváros, az SZTK és a Dunakanyar játékosai voltak a legjobbak.

Kellemes időjárás fogadta a Magyar Golf Clubban a fiatalokat, akik első ízben tesztelhették tudásukat footgolf versenyen. A SZAC KSE, Ferencváros, Vasas, Csepel, Budapest Honvéd, Dunakanyar SE, Diego Sport, Hegyvidék SE és az SZTK-Erima delegált huszonhét játékost. 2001-2003, 1999-2000, 1996-1998-as korosztályra bontott versengésben kilenc lyukra (par 36) indult a játék. Az ismerkedés után a harmadik szakasz után kimondottan jól teljesítettek a sportággal most ismerkedő futballista növendékek.

A körülmények profik voltak, a tavalyi világbajnokság labdáit használták, félúton frissítőként ásványvíz és izotóniás ital várt rájuk, míg a verseny során scorer team segítette a dolgukat. Nehéz volt eldönteni, a juniorok vagy a szüleik örülnek-e jobban a lehetőségnek. Előbbiek remek hangulatban mentek végig a szakaszokon – nem maradhattak el a zrikák, ha valaki erdőbe juttatta a játékszert –, és meg sem akartak állni a kilencedik lyuk teljesítésekor, mentek volna tovább. Utóbbiak pedig folyamatosan hangot adtak azon véleményüknek, mennyire jó kezdeményezésnek tartják a footgolfozást a korosztály számára.

A fiúk komolyan vették a játékot, és a jókedv mellett megmutatkozott, tehetséges, jó technikával megáldott, koncentrálni is képes labdarúgók érkeztek Kisorosziba. Idővel vagy a labdarúgás, de akár a footgolf is nyerhet velük.

Az eredményhirdetés is jó hangulatban telt, mindenkit sportszerűen megtapsoltak a végén. A fődíj egy-egy gyönyörű Parker toll volt az ICO Zrt. jóvoltából. A Coca-Colának és a Hörmann-nak hála nem csak a dobogósok, hanem az összes résztvevő valamilyen emlékkel távozhatott a Magyar Golf Club ezúttal is ragyogó minőségű gyepéről.

Győztesek:

2001-2003

1. Juhász Donát 48 (FTC)

2. Jager Roland 48 (FTC)

3. Veress Dusán 53 (FTC)

1999-2000

1. Kiss Roland 45 (SZTK ERIMA)

2. Sipter Ádám 46 (SZTK ERIMA)

3. Szathmári Balázs 47 (átigazolás alatt)

1996-1998

1. Szijj Krisztián 39 (DUNAKANYAR SE)

2. Krasznai Vilmos 40 (DUNAKANYAR SE)

3. Bácskai Péter 41 (SZAC KSE)

footgolf junior