Magyar hole in one Hollandiában

Abszolút pályacsúcs született a Winkelben rendezett kvalifikációs versenyen. A parhoz képest -11-gyel fejezte be a pályát egy helyi footgolfos. Tóth Viktoré volt az első hole in one.

Észak-Hollandiában találkozott közel nyolcvan footgolfos, hogy a winkeli, kétszer kilenclyukú tornán összemérje erejét. A kvalifikációs verseny legjobb hollandjai majd a szeptember nyolcadiki versenyen döntik el, ki a németalföldiek legjobb amatőr versenyzője. Rajtuk kívül a profiknak is szerveznek versenyt olyan nevekkel, mint Roy Makaay, Denis Bergkamp, Kenneth Perez vagy Frank de Boer.

Az amúgy sem könnyű pályán lévő kilenc lyukba való betalálást nehezítette a hatalmas erejű szél, ami nem csitult a verseny alatt. Sok bosszúságot okozott ez a versenyzőknek, de sokaknak meggyűlt a baja a vizes akadályokkal, és a kilencedik szakasszal. Ott ugyanis egy domb tetején várta a lyuk a játékszert, ami ugyan par hármasra volt hirdetve, de rengetegen elvéreztek.

hollandia2

Feltartóztathatatlan volt viszont a helyiek legnagyobb örömére Herman van de Keuken, aki hatalmas pályacsúcsot állított fel -11-es teljesítményével (par 60) a technikásnak mondható pályán. A szokás szerint nagy örömmel fogadott, négyfős magyar különítménynek is van mire büszkének lennie. Egyrészt Gelencsér Gábor, az Első Magyar FootGolf Egyesület elnöke hatodik, Tóth Viktor hetedik lett. Utóbbi ráadásul az első hole in one-t (kezdőrúgásból azonnal a lyukba lőtt) jegyezte.

1. Herman van de Keuken 49

2. Jim Kuipers 56

3. Björn Bulk 58

…6. Gelencsér Gábor 61

7. Tóth Viktor 62

15. Forgács István 70

26. Deutsch-Szalai Balázs 82