Dombay Zsolt nyerte a vasárnapi kupát

Bár szelesen indult a vasárnap reggel, a borús idő hamar átadta helyét a napsütésnek, mikor meglátta, mi készülődik Kisorosziban. Amatőr footgolf kupára gyűlt a nép a Duna mentén. A napon, mikor borult a papírforma.

Az időjárás tehát hamar belátta, inkább kiszolgálja a játékosokat, mint hátráltatja őket a Magyar Golf Clubban rendezett szeptemberi amatőr footgolf kupán. Kisorosziban közel ötven résztvevő vágott neki a tizennyolc lyuknak. Ezúttal is ki kell emelni, hogy voltak debütálók (most épp kilencen), akik most játszották először a labdarúgás és a golf ötvözetét. Hozzájuk csatlakoztak a jól megszokott nevek, és visszatértek a junior kupán felbuzdulva a korosztályos versenyzők. Ők legutóbb kilenc szakaszig versenyeztek, ezúttal a dupláját teljesítették, azaz végigmentek a teljes mennyiségen.

A juniorok és az őket kísérő rokonok remek hangulatot teremtettek, hiszen végigkísérték a fiatalok útját. Hegedűs Márk, a felcsúti akadémiáról még nincs tizenöt éves, de ő nyerte az ifjak versengését 89 lövéssel. Tíz rúgással lemaradva lett második Kiss Roland az SZTK FootGolf U14-es versenyzője. A ferencvárosi Czika Bojtá százkét érintéssel végzett a harmadik helyen.

A felnőtteknél elindult egy korábbi NBI-es labdarúgó, az egyszeres válogatott Zombori Zalán is. Sem ő, sem az igazán nagy esélyesek nem fogtak ki túl jó napot. A világbajnok Lengyel Béla ugyan par alatt rúgott eggyel, de ez most a második helyre volt elegendő. A Dunakanyar SE huszonegy éven aluli csapatát trenírozó Dombay Zsolt ugyanis -2-vel zárta a napot, ennél jobbat pedig senki sem tudott felmutatni, ezzel ő nyerte az amatőr kupát. A harmadik helyre plusz hárommal az SZTK FootGolf játékosa, Ivánkovics Zoltán futott be.

A végeredmény kihirdetése már a megszokott remek klubhangulatban telt, együtt a golfozókkal. Nem kell sokat várni, hogy újra az elrúgó helyre álljanak a játékosok. Szeptember 21-22-én rangos nemzetközi versenyt szervez a FootGolf Hungary Kft és az Első Magyar Footgolf Egyesület. Öt ország már biztosan itt lesz, de a nevezési határidő lejártának közeledése hamarosan felgyorsítja az eseményeket, és ez a szám várhatóan növekedni fog.

Addig is szeptember nyolcadikán, a Fáy utcai Vasas sporttelepen rendezendő Foci Fesztiválon is vendégeskedik a footgolf.

 

Amatőr FootGolf Kupa, szeptember 1., végeredmény:

 

Felnőtt:

1. Dombay Zsolt 70 (-2) Milan FootGolf

2. Lengyel Béla 71 (-1) Renegate FootGolf

3. Ivánkovics Zoltán (+3) SZTK FootGolf

 

Junior:

1. Hegedűs Mark 89 Puskás Akadémia Felcsút

2. Kiss Roland 99 SZTK FootGolf

3. Czika Bojtá 102 FTC