Hungarian International FootGolf Cup 2013

imageA sikeresen megrendezett világbajnokság után újabb nagyszabású eseményt szervez a FootGolf Hungary Kft. és az Első Magyar FootGolf Egyesület. Szeptember 21-én és 22-én, két napon keresztül a világ legjobb játékosai mérik össze tudásukat Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján.

 Várhatóan nyolcvan indulóra lehet számítani a szombati rajton. A hazai sportolókon kívül hat-nyolc ország mintegy húsz-harminc fővel lesz jelen, Nagy-Britannia, Norvégia, Belgium, Olaszország, Hollandia és Svájc már jelezte részvételét. A nevezési határidő lejártáig minden bizonnyal Szlovákia és Horvátország is így tesz majd. A magyarok közül nem hiányozhat a világbajnok Lengyel Béla, és a világ élvonalába tartozó játékosaink, a sérüléssel bajlódó Bogár Krisztián, Németh Péter és Fazekas Gábor sem.

A footgolf a golf és a labdarúgás kombinációjából Hollandiában megszületett sportág. A világon egyre több nemzet csatlakozik a mozgalomhoz, idén Ausztrália, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Chile, Panama és Dél Afrika is megtette az első lépéseket. A mieink a kezdetektől ott bábáskodnak a sportág fölött, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Kisorosziban rendezték az első világbajnokságot, ahol magyar siker született, Lengyel Béla az első vb-cím gazdája.

Fotó: magyarfootgolf.hu

XLsport – Sajtóközlemény

http://www.xlsport.hu/Hungarian-International-FootGolf-Cup-2013