Nemzetközi FootGolf torna Kisorosziban

A tavalyi világbajnokság után nemzetközi FootGolf tornát rendeznek a kisoroszi Magyar Golf Clubban jövő hétvégén.

Gelencsér Gábor főszervező elmondta, Hollandiából, Belgiumból, Olaszországból, Norvégiából, Szlovákiából és Nagy-Britanniából várnak versenyzőket, s várhatóan nagyjából 60-80 játékos méri össze a tudását.

footgolf - MTI Fotó: Beliczay László

Jövő hét szombaton a 18 szakaszból álló pályán egyszerre kezdik meg a küzdelmet a nevezők, majd másnap már fordított sorrendben haladnak a játékosok, azaz az első nap utáni éllovas rajtol utoljára. A végeredmény a két nap összesítésével alakul ki.

A 2009-ben Hollandiából indult sportágban a magyarok a nemzetközi élmezőnyhöz tartoznak, s ezúttal is jó esélyük van a győzelemre, elsősorban a világbajnok Lengyel Béla révén.

Fehér Csaba, korábbi válogatott futballista, aki a sportág nagyköveteként segíti a footgolf népszerűsítését, elmondta, ez egy kiváló sport, mivel az ember jó levegőn van, jó társasággal, gyönyörű környezetben. Úgy jellemezte a sportágat, hogy az egy kirándulás a labdával.

A játék lényege gyakorlatilag megegyezik a golféval, ám itt futball-labdát kell lábbal a lyukba juttatni, minél kevesebb kísérletből.

Forrás: mti

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/09/11/12/Nemzetkozi_FootGolf_torna_Kisorosziban.aspx