Bogár Krisztián nyerte a nemzetközi footgolf versenyt

A kétnapos Hungarian International FootGolf Cup magyar sikereket hozott. A képzeletbeli dobogóra három hazánkfia állt. Bogár Krisztián mindkét alkalommal par alatt teljesítve nyert a világbajnok Lengyel Béla előtt.

 

Varázslatos táj és csodálatos, napsütéses idő várta a Hungarian International FootGolf Cup nemzetközi mezőnyét szombaton és vasárnap.

Az ötvenöt indulóból az első napon kiemelkedően teljesített Bogár Krisztián és Lengyel Béla. Bogár Krisztián szombaton hatvannyolc lövéssel fejezte be a versenyt. Eggyel maradt el mögötte a tavalyi világbajnok, Lengyel Béla. Az így bőven par alatt teljesítő duó tetemes előnnyel fejezte be a nyitó kört. A harmadik helyen ugyanis Fazekas Gábor hetvennégy érintéssel ért a tizennyolc lyuk végére, azaz az éllovastól hat, a másodiktól öt rúgásra állt. Hevesi Tóth István hetvenhéttel követte a dobogósokat, Dombay Zsolt hetvennyolccal ötödikként várta a vasárnapot.

A legjobb külföldi a svájci Cédric Jenni volt hatodik pozíciójával, őt közvetlenül a holland Jim Kuipers, majd a szlovák Lukács Attila követte.

Vasárnap tíz órakor újra az elrúgóhelyeken pihentek a labdák, útjukra várva. Az élbolyban négy magyar szerepelt, egy flightban indultak a szabályok értelmében. Az első nap legjobbjai, Bogár Krisztián, Lengyel Béla, Fazekas Gábor és Hevesi Tóth István a legvégén startoltak. A győztes előbbi kettő versengéséből került ki, miután hamar kiderült, Fazekas és Hevesi Tóth nem tudnak közelebb zárkózni a Bogár-Lengyel kettőshöz. Bogár már az első lyuknál megduplázta előnyét, sőt, a harmadik szakaszon már három is volt a felek közötti távolság. A következő etapot követően a világbajnok minimalizálta a hátrányt.

Ezt a hatodik körben tornázta ismét háromra Bogár a baráti hangulatú, de igazi csatákat hozó versenyen, amit Lengyel szisztematikus munkával ismét egyre redukált. Ezt a forgatókönyvet követték szinte végig. Az utolsóelőtti szakaszon újfent három egység volt a távolság, ami az utolsó lyuknál már behozhatatlannak bizonyult.

Végül Bogár hatvankilenccel zárta a második napot, míg Lengyel hetvenkettőn (par). A szombatival együtt összesítésben a Hungarian International FootGolf Cup győztese Bogár Krisztián lett, a második helyen Lengyel Béla zárt. A harmadik pozíciót sikerült megőriznie Fazekas Gábornak, 152-es eredményével. A népes külföldi különítményből a legjobb eredményt a svájci Cédric Jenni érte el, 153 érintéssel, ami a negyedik helyhez volt elegendő.

Bogár Krisztián: – Elégedett vagyok, azzal, amilyen kiegyensúlyozottan tudtam versenyezni, ezt a 68 és 69-es eredmény is bizonyítja. Kipihenten érkeztem, koncentráltan versenyeztem. Voltak meleg pillanatok, ahol elmehetett volna a hajó, de mikor hibáztam, csak előretekintettem. Mindig a következő feladat lebegett a szemem előtt. Az, hogy a második napon élről vágtam neki a viadalnak, kis terhet rakott ugyan a vállamra, de azért ez még feldolgozható kategóriába tartozik, sikerült felszabadultan játszanom.

 

Lengyel Béla: – Ha valaki egy pályát par alatt fejez be, az mindig megsüvegelendő, ezért elégedett vagyok a teljesítményemmel. Annak külön örülök, hogy az a Bogár Krisztián nyert, akit én csábítottam le a footgolfra. Vasárnap az egy egységnyi távolság ledolgozható volt, azonban az első kilenc lyukon nem tudtam kellően koncentrálni. Szombaton viszont az eddigi legjobb pályámat mentem. Apróságok döntenek, ez egy összetett sportág, kondíció, szerencse és tudás is kell hozzá. Ez most Krisztiánnak állt össze a legjobban. Gratulálok!

 

Fazekas Gábor: – Egynapos versenyeken jobban szokott menni a játék, a végére mind mentálisan, mind fizikálisan elfáradtam. Igaz, kicsit sérült is voltam, a húzódás is kivett belőlem. Mindig nyerni szeret az ember, ezért az első napi harmadik hely után is úgy mentem neki a vasárnapnak, hogy megpróbálom befogni Krisztiánékat. Az első öt szakasz után aztán kiderült, hogy ehhez már csoda kéne, ezért már arra törekedtem, hogy par alatt vagy a körül menjek. Nem akartam hátrafelé nézegetni, hogy mi történik mögöttem, az rossz taktika. Sajnos gyengébbet mentem a második napon, és szerencse is kellett, hogy megőrizzem a harmadik pozíciót. Két nap alapján a nagyon erős magyar mezőnynek köszönhetően reális a kialakult erősorrend.

 

Gelencsér Gábor, főszervező: – Köszönhetően a szponzoroknak ismét egy tökéletes rendezvényen vagyunk túl, ahol szerencsére az időjárás velünk volt. A Magyar Golf Club munkatársainak óriási köszönet, hogy ilyen magas szinten tudtuk megrendezni. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok ország ellátogatott hazánkba, úgy láttam, jól érezték magukat, és bízom benne, hogy jövőre még több ország részvételével tudjuk megrendezni. Gratulálok a győzteseknek.

 

 

Végeredmény:

1. Bogár Krisztián 137

2. Lengyel Béla 140

3. Fazekas Gábor 152

4. Cédric Jenni 153

 

Különdíj minden ország legjobbjának:

Belgium: David Aerts 157

Horvátország: Mario Maric 170

Magyarország: Bogár Krisztián 137

Olaszország: Marco Caricato 168

Hollandia: Jim Kuipers 154

Szlovákia: Lukács Attila 158

Svájc: Cédric Jenni 153

Egyesült Királyság: Paul Killick 181

 

Hole in one különdíj (egy lövéssel a lyukba):

Váradi Zoltán (Szlovákia) első nap, 17. lyuk