Lengyel nyerte a négy nemzet tornáját

A sportág első és ez idáig egyetlen világbajnoka, Lengyel Béla nyerte az olaszországi nemzetközi kupát, az International Pavia FootGoof Cupot. A zord időjárási körülmények között rendezett viadalon szétlövéssel nyert a magyar.

A házigazdákon kívül holland, belga és magyar footgolfosok álltak az elrúgóponthoz a hétvégén Itáliában a tizennyolc szakaszos pályán (kétszer teljesítették a kilenc etapot). Szakadó eső, hat-nyolc fok és sár fogadta a hetvenhárom sportolót, közte öt magyart (Lengyel Bélát, Bogár Krisztiánt, Varga Gábort, Kuts Zoltánt, Feleki Gábort).

A Ticino Golf Club amúgy is technikás pályáján a dagonyában a hetvenkettes part nem is sikerült elérni senkinek. Kettővel felette azonban Lengyel Béla, az olasz Daniele Ranucci és a holland Simon Wetzel zárt. Ezért vissza kellett térniük a gyepre, pontosan a záró, kilences lyukhoz, hogy eldöntsék, az év utolsó nagy versenyén ki nyerhet. Itt világbajnokunk három érintéssel végzett is, amivel megnyerte a kupát, míg riválisainak négyre volt szüksége. Mivel Ranuccié volt a jobb közelítés, ő végzett a második, és Wetzel a harmadik helyen. A belga Peter Wotjkowiak negyedik helyével jelezte, komoly országának pár hete, Magyarországon tett kijelentése, miszerint, mihamarább szeretnének felzárkózni az élmezőnyhöz, és nincsenek is túl messze ettől. Bogár Krisztián ötödik lett.

A próbajelleggel meghirdetett nemzetek versenyében az olaszok győzedelmeskedtek, 229 pontjukkal épp megelőzték a belgákat (230) és a mieinket (231). Hollandia lett a negyedik 246 rúgással.