Íme, az első hírlevél a Nemzetközi Szövetségtől (FIFG) a 2014-es esztendőben!

Ahogy a 2013-as esztendő véget ért, sok nagy eredményt magunk mögött hagytunk. Olyan új nemzetek csatlakoztak a nemzetközi szövetséghez, tartották meg egyúttal történetük első versenyét, mint Franciaország, Ausztrália, Portugália, Dél-Afrika és Puerto Rico.

Tavaly fantasztikus fejlesztéseknek lehettünk tanúi az Egyesült Államokban, hiszen negyvennél is több golfpálya csatlakozott a footgolf mozgalmához, és az USA mellett sok országban nőtt nagy számban a sportág bázisa. De mit tartogat 2014 számunkra?

Minden kontinensről érdeklődnek és adtak be felvételi kérelmet szövetségünkhöz, ami új szintre emelheti a footgolfot világszinten. Kétségkívül rendkívüli esztendő áll előttünk.

Az újév tiszteletére a szövetség honlapját frissítettük, és a továbbiakban is beszámolunk a versenyekről, és a világban tapasztalható fejlődésről.

 

Footgolfban Gazdag Boldog Új Évet Kíván a Nemzetközi Footgolf Szövetség!

 

 

Az argentin Javier de Ancizar csatlakozott a vezetéshez

 

Az argentin szövetség elnöke, Javier de Ancizar is csatlakozott a nemzetközi szövetség elnökségéhez. Több mint három éve fejleszti a sportágat a dél-amerikai államban, aminek hála rendszeresen szerveznek versenyeket, bajnokságokat, valamint ranglistát is vezetnek, és a sportolóik sorra járják a nagy nemzetközi viadalokat. Ezúton is sok szeretettel köszöntjük a szövetségben, és sok sikert kívánunk munkájához.

 

 

Spanyolország nagy dobásra készül

 

Tavaly nyáron csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz a Spanyol Footgolf Szövetség, és néhány nagyszabású tervének köszönhetően az elkövetkező években minden bizonnyal hódító útjára indul a sportág a hispánoknál. Az egész országban lesznek majd események, hogy a helyiekkel megismertessék és megkedveltessék a sportágat. Az elnök, Juan Manuel Asensi egy megbecsült és elismert ember arrafelé, ezért a későbbiekben jól ismert profi sportolók segítenek majd népszerűsíteni a labdarúgás és a golf ötvözetét. A versenyek részletei hamarosan napvilágot látnak, és a nagyvilág tesztelheti tudását a spanyol gyepen a spanyol játékosok ellen.