Évzáró Nyílt Amatőr FootGolf Verseny – 2013.12.30.

A VERSENY IDŐPONTJA: 2013. December 30. Hétfő 18 lyukra lesz a játék – kb. 2,5 óra a játékidő / csapat a pálya hossza közel 3,2 kilométer Helyszín: Magyar Golf Club pályája – Kisoroszi Regisztráció: Reggel 10.00 órától Versenykezdés: Délelőtt 10.30 perctől Csapatok indítása: “shotgun” Greenfee díj ( pályahasználat) : 5.500 Ft Nevezési díj: ingyenes Mindenki hozhatja magával a saját labdáját vagy a helyszínen bérelhet labdát 300 Ft-ért a verseny időtartamára. (letét: 5.000 Ft/labda vagy személyigazolvány) Az idei évben „shotgun”-nal fogjuk a versenyeinket indítani, mely által élvezetsebbé válik a játék. Ez a kezdésforma különböző szakaszokról egyszerre indítja a játékosokat, segít a csapatszellem erősítésében, egy pezsgőbb klub élet kialakításában. Jelentkezés: – Jelentkezni lehet e-mailen: név, telefonszám, és e-mail cím megadásával valamint labdaigény feltüntetésével. E-mail: magyarfootgolf@gmail.com – Jelentkezni lehet csapatban és egyénileg, egyéni jelentkezőket 4-fős csapatokba rendezzük. – Korlátozott számú férőhely áll rendelkezésünkre, így csak az első 160 beérkező nevezést áll módunkban elfogadni. Minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a várható indulási időpontról. Jelentkezési határidő: 2013.December 28. 24 óráig Maximális létszám: 160 fő ( 40 csapat) (4 fő /csapat ) Ruházat: kényelmes viselet (melegítő/ tréningruha), hernyó cipő. Figyelem: stoplisban nem lehet a pályára felmenni!!!!!!! Egyéb információk: * parkolás a golfpálya parkolójában (ingyenes ) * átöltözésre van lehetőség, de értékmegőrzést nem tudunk biztosítani * a golfpályán fizetős büfé/étterem üzemel a verseny teljes ideje alatt KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY AZ ALÁBBI DOLGOKRA NAGYON FIGYELJETEK ODA

 • A játékot az a játékos nyeri meg aki az összesítés alapján a legkevesebb rúgásból(pontból) teljesítette az adott versenyszakaszt. Azonos pontszámú eredmény esetén az játékos nyer, akinek a score kártyán rögzített eredmények alapján az alábbi szakaszoknál ( 9 6 3 1 ) melyik játékos áll nyerésre!
 • A játékot az a játékos nyeri meg aki az összesítés alapján a legkevesebb rúgásból(pontból) teljesítette az adott versenyszakaszt.
 • A játékos köteles abban az időpontban kezdeni, amelyet a Bizottság meghatározott. Minden játékosnak a startlistán jelölt időpont előtt kell a megadott elrúgon megjelenie. Ha valaki a start idő előtt 5 perccel nem jelentkezik a startelnél az 1 büntetőt kap, ha valaki 2 perccel az indulás előtt nincs a strat helyen akkor az 2 büntető és amennyiben valaki a start ideje után érkezik oda akkor az automatikus kizárás von maga után.
 • Kizárólag a két elrúgó bója közötti vonal, valamint hátrafelé 2 lépésnyire terjedő téglalap területéről lehet kezdő rúgást végezni. Amennyiben ezen kívüli területről történik, a játékos 2 büntetőt kap és meg kell ismételni a rúgást a megfelelő helyről. A labda akkor fekszik a területen kívül, amennyiben teljes terjedelmével kívül van.
 • A labdát mindig úgy kell megjátszani, ahogy fekszik. Nem lehet javítani a fekvésén, vagy a szándékolt beállás területén sem. (pl. bokrot letörni, ágat elhajlítani… stb) 1 büntető jár érte.
 • Amennyiben a labda megközelíthetetlen helyen van ( pl. víz, susnyás ) akkor a játékos +1 büntetőpontért a labdáját visszahelyezheti a pályára, de nem a zászló irányába.
 • OUT terület – ha egy labda pályahatáron kívüli területre kerül, a játékos egy büntetőrúgás felszámolása mellett az előző rúgás helyéről újra rúg. ( Az out területre rúgott labda is rúgásnak számít, tehát ugyan onnan indul, ahonnan kirúgta, de +2 rúgásban áll.) Határon kívüli területet fehér, narancssárga karó, vagy kerítés jelöli.)
 • A bunkerbe ( homokcsapda) került labdát álló helyzetből (neki futás nélkül) kell megjátszani, ellenkező esetben 1 büntető rúgás jár érte. Kérünk mindenkit, hogy a homokot mindig gereblyézze el maga után.
 • Lehetőség van a zavaró labdák lejelölésére (marker). A helyes marker-olás sorrendje: jelölő lehelyezése a labda elé, labda eltávolítása, majd labda visszahelyezése, marker eltávolítása.Amennyiben egy játékos eltalál egy másik labdát, 2 büntetőt kap (greenen) és onnan kell megjátszania a labdát, ahol fekszikJátékból való kizárás, érvénytelen részvétel – amennyiben a score kártya nincs megfelelően kitöltve, és vezetve, aláírva – nem megengedett viselkedést tanúsít valaki a golfpályán ( a Marshall határozza meg) – amennyiben valaki a start idő után érkezik az már nem vehet részt a versenyen
 • Score kártyát, mindenki leadás előtt írja alá!
 • A játék során mindenki köteles saját maga és társai testi épségére vigyázni.

Footgolf Csapata