Magyar segítséggel indul Horvátországban a footgolf

Április utolsó hétvégéjén rendezi első tornáját déli szomszédunk. A Golf and Country Club Zagreb huszonhét szakaszos golfpályáján az év minden napján lehetőség van footgolfozni tizennyolc lyukra.

Gelencsér Gábor, a sportág hazai alapítója járt nemrég Horvátországban, hogy a Zágráb belvárosától tíz percre lévő golfpályán segítsen kialakítani a footgolf szakaszokat. A dimbes-dombos, vizes akadállyal nehezített pálya igen technikásnak ígérkezik. A horvát mezőny április 27-én és 28-án avathatja fel hivatalos versenyen, és az év során még nyolc kupát terveznek a szervezők, ezek közül egy nemzetközi lesz.

horvát2

– Az ország legrégebbi golfpályája gyönyörű, ősfás környezetben, remek klubélettel várja az odalátogatókat – ecsetelte a kint tapasztaltakat Gelencsér Gábor. – Josip Gaurina, a horvát szövetség elnöke tavaly hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy most ide juthattak. Nagy elánnal dolgoztak, és idén már versenyeket szervezhetnek. Külön öröm számunkra, hogy Magyarországon kóstoltak bele a footgolfba, és tavaly és idén is részt vettek már versenyeinken. Sok sikert kívánunk nekik!