Lengyel Béla megállíthatatlan (?)

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) harmadik fordulóját, a Hinora versenyt is a világbajnok Lengyel Béla nyerte, ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím felé, a nyolc felvonásból álló sorozatból az eddigieken mindig ő diadalmaskodott. A senioroknál a legtömörebb az élmezőny, míg a junioroknál a sorban kettőt nyerő Juhász Donát tapad Kiss Rolandra. Hölgyek is csatlakoztak a bajnoksághoz.

Ezúttal is a Kisorosziban található Magyar Golf Club adott otthont a FOB hétvégi versenyének. Az első flight indulásáig folyamatosan esett az eső, mire útjára indult a labda, a nap kisütött, és már csak a legvégén bújt el újra, és eredt el újra az eső. Nyolcvannál is többen neveztek a harmadik fordulóra, köztük volt a sorozat első hölgye is, Újvári Izabella révén. Az MTK labdarúgója a Fociclubnak köszönhetően látogatott el Kisorosziba, és 91 rúgással fejezte be a pályát.

fotó 1

A felnőtteknél a mostantól az Első Magyar Footgolf Sportegyesület kötelékébe tartozó Lengyel Béla most sem hibázott, hetven érintésénél (par -2) senki sem produkált kevesebbet, így háromból háromszor zsebelte be a győztesnek járó száz pontot. A fordulót támogató Hinora jóvoltából még egy kétéjszakás, teljes ellátással járó hétvégi üdülési jogot is nyert. Az FTC Footgolf játékosa, Bogár Krisztián (73) és az életében másodszor Kisorosziba kilátogató, első versenyét abszolváló Takács Attila (76) fért fel a dobogóra.

A senioroknál abszolút egyéni csúcsot produkáló Pivarcsek Antal (70) lett az első. A Milan Footgolf sportolójának is hála a klub már az ötödik dobogós helyezést tudja felmutatni a hátunk mögött hagyott három körben. Pandur János (74) és Kövecses László (80) zárt a második, illetve a harmadik pozícióban.

114

Az utánpótláskorúaknál a Ferencváros labdarúgói kisajátították a dobogót. A második körhöz hasonlóan most is Juhász Donát nyert (86), megelőzve Czika Bojtát és Rozsári Artúrt. Mindketten 88-szor rúgtak labdába, a 9-6-3-1 szabály döntött előbbi javára.

A következő, negyedik, Future FM Footgolf Versenyt június 14-én rendezik Kisorosziban.

fotó 1 (1)


Részletes eredmények és tabella hamarosan.