Három magyar az első tízben

Hétvégén indult útjára a footgolf európai versenysorozata, a European Trophy Tour (ETT) elnevezésű viadal, amiben a Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) tíz tagországa vesz részt házigazdaként, köztük hazánk is. A nyitányon Lengyel Béla második lett, míg Hankó Péter és Bihary Péter is befért a top tízbe.

Az első állomás Itália volt, ahol hat magyar indult. Lengyel Béla, Bihary Péter, Gelencsér Gábor (Első Magyar Footgolf Sportegyesület), Hankó Péter, Oláh Attila (Milan Footgolf Egyesület) és Kuts Zoltán (FTC  Footgolf) állt rajthoz a tizennyolc szakaszból álló (par 72) Castellar Golf Club gyepén. A gyakorlónapon a korábbi esőzés nehezítette a sportolók dolgát, hiszen a tócsák sokszor lassították a játékot. A kétnapos torna nyitónapján a pálya jó állapotba került, az idő is kedvező lett, ám még kissé mély volt a talaj. A zárónap kánikulát tartogatott, és a játéktér is teljesen száraz volt.

Az időjárás állandó változása még nem volt elég, a footgolfosok vállát nyomta még az is, hogy ”outkarók” miatt figyelni kellett, ne hagyja el a játékszer a kijelölt szakaszt. Az utolsó három szakasz egy tó körül helyezkedett el, mondani sem kell, mennyire kellett figyelni.

Az argentinok remekeltek a megmérettetésen, igaz, ha úgy vesszük hiába törték magukat, mert az európai sorozatban nem vehetnek részt, ezért játékon kívül vettek részt a tornán. Svájcból és Spanyolországból hárman-hárman indultak a házigazdák mellett.

A helvét Julien D’Espine és a világbajnok, Lengyel Béla egyaránt mínusz héttel fejezte be a hétvégi küzdelmet, a svájci javára csak az utolsó kilenc lyukon mutatott jobb eredménye döntött. Kettejük mögött is egy svájci, Julien Babel végzett. Hankó Péter kilencedik, Bihary Péter tizedik, Gelencsér Gábor tizenharmadik, Oláh Attila tizenötödik, Kuts Zoltán huszadik lett.

fotó 2 (3)

A Tourról ITT olvashat.

Folytatás már most hétvégén, Hollandiában.

Az ETT további menetrendje:

 

Ország Dátum
Olaszország Május 24-25.
Hollandia Május 31-Június 1.
Svájc Június 7-8.
Norvégia Június 14-15
Franciaország Június 14-15.
Németország Július 12.
Egyesült Királyság Augusztus 9-10.
MAGYARORSZÁG OKTÓBER 4-5.
Belgium Október 11-12.
Portugália November 29-30.