Holland és argentin fölény

A European Trophy Tour (ETT) második versenyét rendezték péntektől szombatig. Hollandok és argentinok vitték a prímet. Gelencsér Gábor remek hajrával tizenkettedik lett.

 fotó 2 (4)

Második állomásához érkezett az ETT. A pénzdíjas, ezúttal háromnapos megmérettetésen kiváló minőségű gyep fogadta a világ számos tájáról érkezőket. A házigazdák mellett német, svájci, angol, olasz, szlovák, belga, izraeli, japán és argentin játékos is az elrúgóponthoz állt. Sőt, a korábbi Ajax-futballista, a dán Kenneth Perez, valamint a holland válogatottságig jutó Martijn Meerdink is színesítette a mezőnyt. Összesen kilenc hole in one született.

fotó 1 (5)

– Bár jó versenyt raktak össze a hollandok, több szervezési hiányosságba ütköztünk, és a tájékoztatással is voltak problémák. A lyukak közvetlenül a greenek mellett voltak, ami sokszor felgyorsította a labdát. – adott képet a hétvégéről az Első Magyar Footgolf Egyesület játékosa, Gelencsér Gábor, aki a második és a harmadik napi teljesítményével visszajött a meccsbe a gyengébb pénteket követően, végül tizenkettedik lett.

fotó 3 (4)

A másik magyar, Varga Gábor (FTC Footgolf) is végig par alatt maradt, ám ez a harmincegyedik helyhez volt elegendő.

A győzelmet a holland Bjorn Bulk szerezte meg a dél-amerikaiak előtt (Christian Otero második, Matias Perrone harmadik lett).

A szombati eredmények alapján a legjobb tizenhét holland és ugyanennyi, a világ más országaiból érkező footgolfos mérte össze tudását egy Hollandia-Rest of the World mérkőzésen. A nyert szakaszokra játszott formulában párok alkották a flightokat, amiben Gelencsér Gábor svájci társat kapott a két hazai sportoló mellé. A végén a világ legjobbjai alaposan megverték a vendéglátókat.

fotó 3 (5)

Összesített tabella hamarosan. A következő verseny már most hétvégén következik, Svájcban.

Június 14-én pedig Magyarországon folytatódik az országos bajnokság.