Fradisták jártak Svájcban az európai viadalon

Bár Bogár Krisztián második, Varga Gábor(mindkettő FTC Footgolf) ötödik helyről várta a második napot, végül egyiküknek sem lett meg a dobogó a European Trophy Tour (ETT) svájci állomásán. Javítási lehetőség a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) hétvégi fordulójában vár rájuk.

A ferencvárosi különítmény képviselte hazánkat a hétvégi ETT körön Svájcban a Golf Club Villarsban. Bogár Kriszitán mínusz héttel, Varga Gábor mínusz öttel fejezte be az első napot. A remek kezdés után másnap kevesebb babér termett sportolóinknak. Bogár a tizenegyedik lyuknál elszállt, Varga pedig hiába fejezte be a pályát ismét par alatt, ez a tizenegyedik helyre volt elegendő, amiért egy üveg bor járt, mint legjobb magyarnak. Klubtársa tizenhetedik lett.

– Az első nap tényleg jobban sikerült, ám mindkét nap alatt sikerült mínuszban befejeznem a pályát – tekintett vissza Varga Gábor a helvéteknél töltött víkendre. – A pénteki tréningen az első nyolc szakaszt próbálhattuk ki, ott terveztünk meglógni, ez végül nem sikerült, de a pálya második felében ez sikerült is. Vasárnap szinte lekoppintottam a szombati teljesítményemet, de több helyen is ott hagytam pontokat. Volt, hogy outot rúgtam kezdésből. Négy-öt helyet jelentett a hiba a végelszámolásnál. Nehéz, technikás pályán játszottunk, nagyon oda kellett figyelni. Nem reggeliztünk, ilyen hibát például nem követhetünk el legközelebb egy ilyen hosszú napon. Sokat tanultunk, és mivel a következő hétvégén sorozatban negyedszer leszek gyepen, igyekszem javítani. Muszáj is lesz.

 varga svájc2

– A második napon a tizenegyedik lyukig jól álltam – idézte fel a viadalt Bogár Krisztián. – Ott valami olyan történt, mi pályafutásom során még sosem. Par ötös szakaszt tizenkettőből fejeztem be, amivel vége is volt mindennek. Persze, a svájciak élvezték a hazai pálya előnyét, de nagyon csalódott vagyok. Szombaton a FOB-on kell javítanom először.

 bogár svájc

Szombaton a Kisoroszi Golf Clubban folytatódik a Footgolf Országos Bajnokság a Future FM Footgolf Versennyel.