Féltávnál az első országos bajnokság

Négy kategóriában hetvennél is több versenyző indult a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) negyedik fordulójában, a Future FM Footgolf Versenyén. Lengyel és Kiss is komoly előnnyel áll féltávnál, míg a senioroknál még minden lehet.

Ragyogó idő fogadta a tíz órai kezdéskor a footgolfosokat a Kisorosziban található Magyar Golf Club pályáján a FOB nyolcállomásos tornájának negyedik fordulójában. A később felerősödő szél némileg nehezítette a dolgukat. Bár, ezt saját bőrükön is tapasztalták, az újoncok elmondásuk szerint így is beleszerettek a sportágba.

fotó 4 (7)

A felnőtteknél megtört Lengyel Béla (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) remek sorozata, ugyanis három elsőséget követően a második hellyel kellett beérnie. Ezzel azonban még most is toronymagasan vezet összesítésben. Bihary Péter (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) tudta megverni, igaz csak a 9-6-3-1 szabály alapján, ugyanis mindketten hetvennégy érintésből fejezték be a tizennyolc szakaszt.
A győztes a névadó szponzor jóvoltából három napot tölthet Egerben másodmagával félpanziós ellátással és egyéb grátiszokkal kísérve. A második és harmadik helyezett a Kedves Kávézóba nyert egy vacsora vouchert.

fotó 3 (6)

Összetettben Lengyel így is bő százötven egységgel jár a második Bihary Péter, és több mint kétszázzal Bogár Krisztián előtt.
A senior mezőny egyre szorosabb, miután a Future FM Footgolf Teamből Szabó Attila Pandur Jánost (SzTK Footgolf) és Hankó Pétert (Milan Footgolf) utasította maga mögé. Utóbbinak ez volt élete első dobogós helyezése! Lehet, hogy pont az új, trendi szerelésüknek köszönhetően…
Ezzel Pivarcsek Antal, Ivánkovics Zoltán, Pandur János, Kókai Ferenc és Korolovszky György húsz ponton belül van az első öt pozícióban.

fotó 5

Kiss Roland (SZTK Footgolf) meglépett az utánpótláskorúaknál szombati második helyével. A hétvégén Bacskai Péter (Hole Hunters Footgolf Team) volt a legjobb, és még Sárközi Richárd (Magyar Golf Club) fért fel a dobogóra. Kisst százas távolságból figyeli Kókai Bence és Juhász Donát.

fotó 1 (6)

A hölgyeket ismét az MTK futballistája, Újvári Izabella képviselt.

A következő kört júliusban tartják.
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló