Újabb trollkodás Kisorosziban

Szombaton a tavalyi nagy sikerű első alkalom után idén is lesz TrollFoci Footgolf Kupa. A Magyar Golf Club pályáján tizennyolc szakaszon zajlik majd a játék. A teljesítményt rúgásszámban és poénban mérjük.

Tavaly már meghódította Kisoroszit a TrollFoci szerkesztősége, akiket a footgolf hozott össze első ízben a virtuális téren kívül. Főszerkesztőjüket kérdeztük.

– Milyen emlékeitek vannak az első alkalomról?

– Kellemes és egyben fájdalmas, akkor ismerkedhettünk meg ezzel a kiváló sporttal. Akkor találkozott először a TrollFoci szerkesztőcsapata és a Kisoroszi golfpályán jött a ‘devecsering’ ötlete, mellyel egy országot, sőt mondhatom egy világot mozgattunk meg. Fájdalmas emlék, hogy sajnos én nem tudtam játszani, mert az első rúgásnál elég szépen kiment a bokám, Varga Gábor a mai napig nem hiszi el, hogy nem szimuláltam. Ezenkívül még azért is vannak fájdalmas emlékeink, mert azóta sem kaptuk meg a vörös felszolgálóhölgy telefonszámát…

– Van versengés házon belül?

– Természetesen van! Amennyiben nem én nyerek, kirúgok mindenkit! Amúgy is van rivalizálás. Mi nem arra gyúrunk, hogy minél több lájkos képet hozzunk össze, hanem negatív csúcsot szeretnénk dönteni. Ebben a versenyben egy korábbi admintársunk vezet, akinek sikerült összehoznia egy hat lájkos képet, amikor már százhúszezer felhasználónk volt. Ezt a rekordot azóta sem sikerült megdöntenünk, hisz ha kiteszünk egy egyszerű faéket, arra is bejön minimum negyven-ötven kedvelés.

– Hogyan tudjátok trollkodásra “felhasználni” a footgolfot?

– Tavaly sikerült pár videót összehoznunk a versenyen, a TrollFoci történetében az egyik legsikeresebb videó lett a képfelismerős játék, melyben “celebjeinket” kellett felismerni. A másik nagy durranás, ahogy fentebb említettem a devecsering,, melyhez kellett egy TrollFoci footgolf kupa, hogy hódító útjára induljon. Ezúton köszönjük Gabinak és Gelinek (Varga Gábor és Gelencsér Gábor – a szerk.) a kiváló vendéglátást, viszont a vörös felszolgálóhölgy telefonszáma miatt lesz egy-két keresetlen szavunk hozzájuk.

Rekop Gyuri is rajthoz áll. A stand-up előadásairól is ismert humorista egyetemista éveibe révedett vissza a rövid interjú alatt.

– Mit lehet tudni a labdarúgó vagy golf múltadról?

– Se labdarúgó, se golf, se footgolf múltam sincs, csak jelenem. Olyan szinten nem rúgok labdába, hogy Fifázni sem tudok.

– Játszottál-e már 2-3 órán belül valaha is 18 lyukra?

– Egyetemista koromban, pár sör és töménytelen rövidital elfogyasztása után több lyukra játszottam, lényegében eredménytelenül. Bízom benne, hogy Kisorosziban ez az arány javul.

– Miért akarod kipróbálni a sportágat?

– Kényszer hatása alatt állok, mert a TrollFoci főszerkesztője ki fog rúgni, ha nem megyek el…