Pálya tesztelve, 25 ezer dollárra fel!

Négy magyar lép pályára a footgolf első pénzdíjas versenyén ma és holnap az Egyesült Államokban. Közel ötvenen húznak cipőt, hogy kiderüljön, ki lesz a legjobb a New Yersey-ben található pályán.

unnamed

A US Pro-Am FootGolf Tour 2014 névre hallgató keleti parti footgolf verseny szeptember 14-én indult a gyakorló nappal, majd 15-én és 16-án már magával a megmérettetéssel folytatódik tizennyolc szakaszon, a pálya par 67-es. Hossza három kilométernél is több, tele dombokkal, ezért mindenki golfautóval közlekedik az egymástól távol lévő szakaszok miatt. A beszámolók alapján fantasztikus gyep áll rendelkezésre, ami gyorsítja a játékot. Európát hazánk négy versenyzőjén kívül (Gelencsér Gábor, Podusil György, Balázsi Csaba, Tajtyi Róbert) Olaszország és Norvégia képviseli, de a házigazdákon kívül érkeztek sportolók Argentínából és Puerto Ricóból is. A tét nem kicsi, 25 ezer dollár az összdíjazás.

A folytatásra sem kell sokat várni, a tour ugyanis Kaliforniába költözik, ahol szeptember 19. és 21. között ismét izgalmas verseny vár a footgolfosokra, mások mellett a magyarokra is.