Négy nemzet is az élbolyban

Kisorosziban, a Magyar Golf Club gyepén rendezik a hétvégén a II Hungarian International Footgolf Cupot, ami az európai kupasorozat, a European Footgolf Trophy egyik állomása is. A szombati eredmény a magyar indulóknak kétszeresen is számított, ez ugyanis a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) utolsó játéknapja volt, négy kategóriában hirdettek bajnokot.

Hatvannál is többen álltak az elrúgópontokhoz szombaton Kisorosziban, a FOB utolsó versenynapján, egyúttal a kétnapos II. Hungarian International Footgolf Cup nyitónapján. Ami a magyar bajnokságot illeti, a felnőtteknél már tudható volt, Lengyel Béla már nem taszítható le a dobogó legfelső fokáról. Végül majdnem makulátlan mérleggel zárta a sorozatot, hiszen mai teljesítményével nyolc alkalomból hétszer lett első, és egyszer úgy második, hogy csak a 9-6-3-1 szabály miatt csúszott le a győzelemről. A legjobb hat eredmény számított a végelszámolásnál, hatszáz pontját nem tudta senki sem megközelíteni. Szombaton hetven lövéssel megint a legjobbnak bizonyult, mögötte Becsei András és Takács Attila zárt. Összesítésben a világbajnok Lengyel Béla (EMFGSE) mögött Bihary Péter (EMFGSE) 340 ponttal lett ezüstérmes összetettben, míg a harmadik helyre Becsei András (Milan Footgolf Egyesület) futott be 338 ponttal.

A junioroknál Rozsári Artúr lőtt ma legkevesebbszer labdába, Papp Marcell és Kiss Roland követte őt a képzeletbeli dobogón. Utóbbi összetettben országos bajnok lett 555 ponttal, megelőzve Kókai Bencét (420) és Juhász Donátot (334).

A senioroknál Kiss Rudolf (képünkön bal oldalt) nyerte az utolsó kört, amivel megcsípte a dobogó alsó fokát összetettben. Bene Zoltán második, Pivarcsek Antal harmadik lett. Utóbbinak ez a bronzérem elegendő volt az összetett bajnoki cím bezsebeléséhez, 429 pontot gyűjtött. A szoros befutóban végül Korolovszky György lett a második (405), Kiss Rudolf (402) pedig a harmadik. A hölgyeknél Ujvári Barbara egyedüli indulóként lett a sportág első női bajnoka.

FOB végeredmény:

Felnőtt:

1. Lengyel Béla

2. Bihary Péter

3. Becsei András

 

Junior:

1. Kiss Roland

2. Kókai Bence

3. Juhász Donát

 

Senior:

1. Pivarcsek Antal

2. Korolovszky György

3. Kiss Rudolf

 

Női:

1. Ujvári Izabella

10665785_396506653832735_3837426925117478768_n

A II. International Footgolf Cup végeredménye két nap alatt alakul ki. Az első napon teljesített tizennyolc szakasz után a Kisorosziban rendre remeklő Lengyel Béla volt a legjobb hetven érintéssel, megelőzve a svájci David Mancinót és a belga Cristophe Beatent, akik egyetlen lövéssel vannak csak lemaradva az éllovastól. A holnapi utolsó flightba az olasz Marco Caricato váltott jegyet 73-as teljesítményével, az első tízben utánuk már csak magyarok vannak. A vasárnapi tizennyolc szakasz teljesítésével alakul ki a nemzetközi torna összetett végeredménye.