David Mancino nyerte a másodikat

A kétnapos, II. International Hungarian Footgolf Cup izgalmas végjátékot követően a svájci David Mancino sikerét hozta, aki egyetlen lövéssel bizonyult jobbnak a világbajnok, és az idei országos bajnokságot is megnyerő Lengyel Bélánál. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a belga Cristophe Beaten állhatott.

CQ8E2563

A döntő flight

A hétvégét Kisorosziban töltötte a sportág nemzetközi élmezőnye. A Magyar Golf Club elsőosztályú gyepén, tizennyolc szakaszon hatvannál is többen álltak rajthoz. Öt nemzet footgolfosai két nap alatt döntötték el, ki nyeri a második ízben rendezett nyílt magyar versenyt, ami a kontinentális sorozat, a European Trophy Tour (ETT) nyolcadik állomása volt a tízből. Az első nap után négy nemzet fiai osztoztak az első négy helyen, így vasárnap a döntő fligthban ők indulhattak.

Lengyel Béla egy egységnyi vezető pozícióját nem tudta megőrizni, a svájci David Mancino remekelt, és az utolsó lövése előtt már tudta, félméteres gurításával meg fogja nyerni a kupát. Lengyel második lett hatalmas hajrával, ugyanis az utolsó szakasz előtt a belga Christophe Beaten még előtte járt pár ponttal, ám a záró pályát csak hét lövésből fejezte be, míg Béla négyből. A negyedik helyre végül Balázsi Csaba futott be, megelőzve az olasz Marco Caricatót.

A szervezők külön díjazták a legjobbakat nemzetenként. Ennek értelmében a svájciaknál Mancino, a belgáknál Beaten, az olaszoknál Caricato, a horvátoknál a tizenkilencedikként záró Tomo Zgorelec, a magyaroknál Lengyel Béla nyert. Érdekesség, hogy a korábbi labdarúgó válogatott, Hrutka János tizenhatodik lett összetettben.

David Mancino: – Remek atmoszférájú verseny volt. Ez egy nagyon nehéz pálya, sok olyan lyukkal, ami dombtetőn van. Nagyon koncentráltan versenyeztem, de szerencse is kellett a győzelemhez.

CQ8E2343

Lengyel Béla: – Az első nap ment el a győzelem annak ellenére, hogy elsőként fordultam. Biztonsági játékot játszottam vasárnap, meg is bosszulta magát.

CQ8E2430

Cristophe Beaten: – Remek időjárás, és remek szervezés jellemezte a két napot. Az utolsó szakaszt elrontottam, nagy volt rajtam a nyomás, és nem bírtam el.

 CQ8E2338

II. International Hungarian Footgolf Cup végeredmény:

1. David Mancino 140

2. Lengyel Béla 141

3. Christophe Beaten 142

 123456

Az ETT október 11-12-én folytatódik Belgiumban, több magyar részvételével, majd a sorozat zárófelvonására Portugáliában kerül sor november 29-30-án.