Bogár Krisztián harmadik Belgiumban

Nagyszámú magyar kontingens utazott Belgiumba, ahol a kontinentális sorozat, a European Trophy Tour (ETT) utolsóelőtti, kilencedik versenyére került sor. Bogár Krisztián felért a dobogó alsó fokára a kiszámíthatatlan pályán.

A belgiumi Welkenraedtban található golfpályán kilenc szakaszon alakítottak ki footgolf pályát, amit szombaton és vasárnap is kétszer-kétszer teljesítettek az indulók. A mieinket az ötvenfős mezőnyben Lengyel Béla, Gelencsér Gábor, Sain Antal (EMFGSE), Hankó Péter, Oláh Antal, Becsei András (Milan Footgolf), Bogár Krisztián (FTC Footgolf), Podusil György, Balázsi Csaba és Tajtyi Róbert (Budapest Footgolf Team) is képviselte. A szép számú magyar küldöttség nem is okozott csalódást a svájci, holland, olasz, német és belga sportolók között. Bogár Krisztián már az első játéknap után a legjobbak között volt, és vasárnap is remekelt, végül a harmadik helyet csípte meg Belgium történetének első nemzetközi tornáján.

IMG_9886

A magyar csapat és lelkes szurkolóik

A győzelmet a holland Simon Wetzel szerezte meg, aki csak szétlövésben bizonyult jobbnak a belga David Aertsnál. A nyolcadik szakaszon rendezett, mindent eldöntő versengésben a holland hibáját nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét élvező Aerts. A belga lábmegremegését Wetzel kihasználta, megnyerte a tornát. Az európai sorozat zárása majd Portugáliában, november végén lesz.

A belga helyszín először fogadott külföldi versenyzőket, a dimbes-dombos, hegyes pálya pedig gyakran megtréfálta az indulókat. A szombati napon egy vihar a legnehezebb szakaszon kapta el a legjobbakat. Mindkét napon a korai indulás miatt harmatos volt a fű, az esőzések miatti mély talaj és magas fű lassította a játékot. A helyszíni beszámolók alapján az egyik lyuk olyan lehetetlen helyre került, hogy a par 5 teljesítése szinte reménytelen volt, a tízben maximalizált rúgásszámot a versenyzők nyolcvan-kilencven százaléka kihasználta. Ez sokat hozzáadott a rúgásszámhoz, lévén, minden szakasznak összesen négyszer futottak neki a footgolfosok a hétvégén. Vasárnap Oláh Antal és Hankó Péter sérülés miatt már nem tudott rajthoz állni.

IMG_9889

Gelencsér Gábor, jobbra