Hölgyet is indít a Hole Hunters jövőre

Nagy Balázs, a Hole Hunters Újpesti Footgolf Egyesület elnöke komoly terveket szövöget. Klubját már hivatalosan is bejegyeztette, jövőre hölgyet is indítanak az országos bajnokságon (FOB), ahol szeretnék felülmúlni a csapatban szerzett második helyet. Sőt, még külföldi versenyeken is megméretnék magukat.

 – Nagyjából három éve ismerem a footgolfot. Egy barátom találta az interneten, kipróbáltuk, és ottragadtunk. Megfogott a Kisorosziban lévő pálya hangulata, remek társaság gyűlt össze versenyről versenyre, és persze a játék maga is elragadott. Kispályán fociztam hobbiszinten, ennyi közöm volt a labdarúgáshoz, golfozni nem golfoztam előtte – emlékezett vissza Nagy Balázs, a Hole Hunters Újpesti Footgolf Egyesület elnöke a kezdetekre.

Balázs és barátai rendre megjelentek a hétvégi megmérettetéseken, és egy idő után szerették volna mindezt szervezett keretek között űzni. A sportág sajátosságára utalt első névválasztásuk, a Lyukvadászok. A félreérthetőség elkerülése miatt angolosítottak Hole Huntersre másfél évvel ezelőtt. Az Újpest kiegészítést a klub nevében szintén egyszerű megfejteni: a négy alapító tag a IV. kerületben él. 2015-től hivatalosan is bejegyzett egyesületként szerepelnek már. Közös megegyezés alapján választották a bordó színt, nem akartak a labdarúgó klubokra hajazni. Csapatban az idei országos bajnokság második helyét csípték el, amire az elnök bevallása szerint nem is számítottak a családi alapokon nyugvó klubnál, ahol a keretben ott van Nagy Balázs lányának keresztapja és a főnöke is.

– Valamilyen szinten meglepődtünk, hiszen komoly változásokon ment át a keretünk. Megkétszereződtünk a bajnokság kezdetére. Elvárások nélkül vágtunk neki a szezonnak, ami egész jól sült el. Jövőre pedig női indulót is prezentálunk Horváth Viktória Pilka személyében. Szeretnénk külföldön is megmutatni magunkat 2015-ben. Kellően megszállottak vagyunk, amikor az időjárás és az időnk engedi, mindig megyünk footgolfozni – tette hozzá az elnök.

A Hole Hunters Újpesti Footgolf Egyesület idei kiemelkedő eredményei: 

2014 05. 11. FOB 3. forduló senior : Kövecses László III. hely
2014 06. 14. FOB 4. forduló junior : Bacskai Péter II. hely
2014 07. 20. FOB 5. forduló junior : Bacskai Péter II. hely
2014 08. 09. FOB 6. forduló felnőtt : Bacskai Bence III. hely
2014 08. 09. FOB 6. forduló felnőtt : Nagy Balázs II. hely
2014 09. 21. FOB 7. forduló felnőtt : Bacskai Bence II. hely
2014 09. 21. FOB 7. forduló junior : Ifj. Kövecses László III. hely
2014 09. 21. FOB 7. forduló senior : Kövecses László I. hely
2014 10. 19. Szlovákia nemzetközi : Pap Ferenc II. hely