Indul a csata Európa legjobbja címért

A tavalyi nagysikerű debütálás után 2015-ben már tizenöt helyszínen mérik össze tudásukat a világ legjobb footgolfosai. A European Footgolf Trophy Tour elnevezésű sorozatban a négy legjobb eredményt veszik figyelembe, és idén is díjazzák a nemzeti csapatokat. A világbajnok Lengyel Béla 2014-ben harmadik tudott lenni.

Akár találós kérdés is lehetne. Mi az? Spanyolországban indul, júniusban mind a négy hétvégén elfoglalt, október elején jön Magyarországra, és november végén zárul Törökországban. A válasz: European Footgolf Trophy Tour 2015.

A tavaly első ízben megvalósított kontinentális sorozat kilenc versenyből állt, ahol a legjobb három eredmény alapján a svájci David Mancino lett a kiírás első nyertese, megelőzve a holland Simon Wetzelt és a magyar világbajnokot, Lengyel Bélát.

Idén már tizenöt ország látja vendégül a mezőnyt, sorrendben Spanyolország, Szlovákia, Norvégia, Franciaország (ez a kettő egyidőben), Hollandia, Olaszország, Svájc, Belgium, Írország, Németország, Anglia, Horvátország, Magyarország, Portugália és Törökország.

A sorozat csak nevében európai, hiszen ahogy tavaly, most is elindulhat rajta bárki. Legutóbb az argentin Christian Otero egészen az ötödik helyig jutott. A tervek szerint mindenhol lesz magyar résztvevő, már most többen jelezték, ott lesznek a spanyol rajton.

A lebonyolítás abban változott, hogy már a legjobb négy versenyt veszik figyelembe a végelszámolásnál (ha valaki négynél többször indul, csak a legjobb négy helyezéséért járó egység számít). A nemzetek versengésében minden állomáson díjazzák a legjobb csapatokat, aminek legalább kettő, legfeljebb négy versenyzőből kell állnia (ha több egy nemzetbeli is van, akkor a legjobb négyét veszik figyelembe). Az összesített eredményeket az utolsó állomáson, Törökországban hirdetik ki.

A sorozat magyarországi állomása már sok mindenről dönthet, hiszen az október 3-4-i hétvége után már csak két kupanap szerepel a naptárban.

10917817_809700559065311_5929060839874523158_n