Két magyar a legjobb tíz között

Podusil György (Budapest Footgolf Team. képünkön) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf) mindkét nap par alatt teljesítette a marbellai pályát, így a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) 2015-ös szezonjának nyitányán előbbi hatodik, utóbbi kilencedikként zárt.

Idén 15 állomásból áll a tavaly debütáló európai sorozat, az EFTT. A 2015-ös év első versenyének Spanyolország adott otthont. Marbellán az első nap után a német Julian Kelkel állt az élen, és három magyar is par alatt zárt, majd reménykedhetett abban, akár az éremcsatákba is beleszólhatnak. Ehhez nem sok kellett volna, hiszen Podusil György és Bogár Krisztián is mindkét nap par alatt zárt. A két magyar közül Podusil a végelszámolásnál csupán három rúgással maradt el a győztes, amerikai (!) Mark Woodwardtól, aki az első nap éllovasával ugyanannyi érintést jegyzett, de a szétlövésben a tengerentúli diadalmaskodott az élete első nemzetközi tornáján szereplő Kelkelt megelőzve. Podusil így hatodik lett, míg Bogár Krisztiánnak csak négy lövéssel kellett volna kevesebbet abszolválnia a dobogóhoz, végül hármas holtversenyben kilencedik lett. Gelencsér Gábor, a magyar szövetség elnöke 16. lett, és a kiutazó magyarok többsége a mezőny első felében végzett.

Az EFTT következő állomása Szlovákiában lesz április 18-19-én. A hazai bajnokság nyitányára már ennyit sem kell várni, hiszen március 15-én, Kisorosziban indul a Footgolf Országos Bajnokság (FOB).