Vb-részvételre hajt Bakó Attila

Az év utolsó versenyét Kisorosziban Bakó Attila nyerte. Az évzáró eseményen megfogadta, mindent megtesz azért, hogy ott lehessen a következő világbajnokságon. A Ferencváros játékosa ott volt hétvégén a Spanyolországban rendezett European Footgolf Trophy Tour (EFTT) első állomásán, ahol hole in one-t is elérve a harmincadik lett. Az év végére szeretne a legjobb tizenötbe kerülni, és a magyar bajnokságban olyan helyen zárni, ami világbajnoki kvótát jelent.

– Az elmúlt év utolsó versenyének megnyerése megadta a kezdőlökést 2015-re?
– Abszolút. Átgondoltan, új lendülettel kezdtem az évet, cél a világbajnokság.

– Ehhez a hazai bajnokságban kell jól teljesíteni. A vasárnapi hazai rajt előtt azonban Marbellán, a European Footgolf Trophy Tour első állomásán állt az elrúgóhoz.
– Fantasztikus pálya, igazán családias hangulat fogadott minket, a szervezés pedig kiváló volt. Mindkét nap jókat beszélgettünk és segítettük egymást a flightokban, ahova kerültem. Kicsit csalódott vagyok az összesített harmincadik helyezésem miatt, hiszen a célom, hogy év végére a legjobb tizenötbe verekedjem magam. A tavalyi, magyarországi nemzetközi versenyen nyolcadik lettem, ezért ez az elvárás magammal szemben.

 – A parhoz képest plusz kettővel zárt, ez nem olyan rossz.
– De vagy húszan maradtak alatta, a győztes Mark Woodward például tizenkettővel. Szombaton sokat hibáztam már az első négy lyukon, amit már nem tudtam korrigálni. Vasárnap jól haladtam egészen a 17. lyukig, onnan megint kicsit visszaestem. De ahhoz képest, hogy egy éve kezdtem footgolfozni, azért annyira nem lehetek csalódott.

 – Ráadásul volt olyan szakasz, ahol egy lövés is elég volt a lyukbataláláshoz. Hogy emlékszik vissza erre?
– Vasárnap történt, közel nyolcvan méteres távolságra voltunk az elrúgáskor. Rövidnek hittem, de a többiek már ott voltak a közelben, köztük honfitársunk, Hankó Péter, és ők már mondták, ez bizony bemegy, látszik az ívén. Leírhatatlan élmény, olyan, mintha győztes gólt ollóztam volna a focipályán. A későbbi győztesnek, Mark Woodwardnak is összejött ez a siker.

 – Mik az idei tervek?
– Nemzetközi szinten az EFTT versenyei közül valószínűleg Szlovákiában, Olaszországban, Írországban, Angliában, Horvátországban, Kisorosziban és persze a záróversenyen, Törökországban szeretnék ott lenni. A hazai bajnokságban pedig legrosszabb esetben ötödik szeretnék lenni, de a cél mindenképp az, hogy olyan helyen zárjak, ami feljogosít a vb-részvételre.