Pályacsúcs az első versenyen

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én rendezték az idei Footgolf Országos Bajnokság (FOB) első fordulóját Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján. A nyolcfordulós viadal első állomásán Podusil György pályacsúcsot állított fel.

Tizennyolc szakaszon, par 72-es pálya várta a versenyzőket Kisorosziban március idusán. Sokszor szeles időjárással is megküzdve öt kategóriában versenyeztek a footgolfosok. Az összetett versengés mellett a felnőtt férfi, női, szenior és junior kategóriában mérettetnek meg a felek idén is.

Örömteli, hogy miután a hölgyeknél tavaly csak Ujvári Izabella állt az elrúgóponthoz, idén már az első állomáson négyen is képviselték a női nemet.

A legutóbb Marbellán, a European Footgolf Trophy Tour első versenyén legjobb magyarnak bizonyuló Podusil György megtartotta jó formáját, és rögtön pályacsúccsal indította a hazai szezont a szeniorok mezőnyében, 67 lövés is elegendő volt számára, hogy teljesítse a pályát, ezzel már vezeti is az összetett bajnokságot.

A férfi felnőtt versengésben vasárnap Nagy Balázs volt a legjobb, megelőzve Lengyel Bélát és Bogár Krisztiánt.

A szeniorok versenyében a már említett Podusil György rúgott a legkevesebbszer labdába, őt Tajtyi Róbert és Kókai Ferenc követte.

A junioroknál Rozsáli Artúr bizonyult a legjobbnak olyan eredménnyel, amit a felnőttek is megirigyelhetnének. Juhász Donát és Kiss Roland ért még oda a képzeletbeli dobogóra.

A hölgyeknél a tavalyi győztes Ujvári Izabella lett az első, megelőzve Horváth Viktória Pilkát és Major Ilonát.

A FOB tétje nem kicsi. A legjobbak a hazai elismerésen túl jogosultságot is nyerhetnek a következő világbajnokságon való részvételre. A magyar szövetség a felnőtt férfi kategória első három helyezettjét, a szenior kategória elsőjét és az összetett ranglistán a rajtuk és Lengyel Bélán (mint regnáló világbajnok) kívüli öt legjobb játékost nevezi a vb-keretbe, valamint választ egy csapatvezetőt tizedik résztvevőnek. Ez a tíz fő a világbajnok Lengyellel kiegészülve képviselheti majd hazánkat a következő vb-n. Amennyiben ezek a játékosok nem tudják vállalni az indulást bármely okból, a ranglistán utánuk következő lép a helyükre.

Pontos eredmények IDE kattintva elérhetőek.