Németh Péter: Elindultunk!

Megerősítette keretét a téli szünet alatt a Ferencváros footgolf és futsal szakosztálya is. A zöld-fehérek mindkét szakosztályát az a Németh Péter vezeti, aki az első footgolf világbajnokságon első lett, de elmondása szerint nem tör babérokra az általa jövő sportjának titulált sportágban. Lengyel Bélával karöltve pedig nem hajlandóak kikapni.

– Ha arra kérném, hogy sorolja fel, kiket igazolt a Ferencváros futsal és footgolf szakosztálya télen, menne?
– Nem biztos, elég komoly a létszám. Nem is mondanám nagybevásárlásnak, ahogy az kívülről tűnhet, inkább koncepcióváltásnak. Futsalban át kellett gondolnunk a jövőt, és beláttuk, nem lehet csak a saját utánpótlásunkra építve visszajutni az NBI-be. Ennek megfelelően erősítettük meg a csapatot. Ez sikeres volt, de valószínűleg még egy évet kell dolgoznunk az első osztályban való szereplésért. Így is valószínűleg lehozunk egy félévet úgy, hogy egy vereségünk lesz mindösszesen. Persze, nem adtuk fel, hiszen a remény hal meg utoljára, ennek szellemében készülünk minden hátralévő találkozóra.

– És footgolfban?
– Ott inkább azt mondanám, egyszerűen elindultunk. Egy éve alakult a szakág, ennek örültünk, de nem foglalkoztunk vele mélyebben. Magától viszont nem működik, ezért 2015-től komoly tervekkel és igazolásokkal szerepelünk a jövő sportágában. Már közel húsz játékosunk van, és még sokan csatlakoznának, többekkel tárgyalunk is, de már ott tartunk, hogy nekünk kell válogatnunk közülük.

– Például a világbajnok Lengyel Bélát is soraikban tudhatják.
– Nagyon régi a barátságunk, és hogy mást ne mondjak, a futsal csapatunk vezetőedzőjéről van szó. A footgolf emblematikus figurája, aki komoly eredményeket érhet el itthon és a nagyvilágban, szeretnénk támogatni abban, hogy például Argentínában majd megvédje világbajnoki címét.

– Úgy hírlik, önök ketten verhetetlen érintő párost is alkotnak.
– Újra gyerekekké válunk ilyenkor. Jó tíz évvel ezelőtt a Fehérvári úti arénában kezdtünk el érintőzni, és sosem kaptunk ki. Nemrég újraélesztettük ezt a játékot, és azóta sem találtunk legyőzőre, hiába fogadkoznak sokan, de nem tudnak legyőzni minket.

Kincsem Lovas és FootGolf Park (19)

– Mint az a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) első fordulójából kiderült, minden kategóriában győzelemre törnek, legalábbis mindenhol van ferencvárosi játékos.
– Fontos, hogy mindenhol ott legyünk. Bővül a női szakág is, Nagy Nixi személyében egy igazi FTC-szurkolót is köszönthetünk sorainkban.

– Mik a tervek nemzetközi szinten?
– A European Footgolf Trophy Tour első állomásán, Spanyolországban is hat ferencvárosi állt az elrúgókhoz, a sorozat többi állomásán is szeretnénk, ha legalább két fradista mindig ott lenne. Valamint az Egyesült Államokba valószínűleg Lengyel Béla is utazik majd májusban. De le a kalappal a játékosok előtt, hiszen elég sokat kell áldozniuk a versenyzésre saját zsebükből is.

– De hol van közöttük Németh Péter, a 2012-es vb-második, 2013 legeredményesebb footgolfosa, és az idei FOB első fordulójának hatodik legjobb férfi felnőtt versenyzője?
– Sehol. Azon kevesek közé tartozom a footgolfosok között, aki nem eredményorientált, inkább saját magam szórakoztatására játszom. Sokat footgolfozom a hivatalos versenyeken kívül is barátokkal, üzletfelekkel. Utóbbi kimondottan kellemessé tud tenni egy tárgyalást, hiszen egy golfpályán, telefon nélkül, nyugalomban tudjuk jól érezni magunkat, majd ülhetünk le tárgyalni. A célom, hogy a társaságot összefogjam, a lehetőségeiket megteremtsem, nem az, hogy vb-t nyerjek. Ezen a téren pedig jó úton járunk. Tavaly sokat kihagytam térdsérülés miatt, most már a másik lábammal is vannak gondok, meg a vádlimmal is, no és súlyproblémával is küzdök.

– Említette, hogy a jövő sportága a footgolf. Mire alapozza?
– A labdarúgás a világ egyik legnépszerűbb sportága. A golf meg az egyik legegészségesebb mozgásforma, csodálatos környezetben észrevétlenül három-négy km-t is lesétálunk. Ennek összefonódása remek lehetőség például kiöregedett, ”meg nem értett” futballistáknak. Itt egy versenyen mindenki mosolyog, a légkör szimpatikus mindenkinek, aki már próbálta. Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy próbálja ki, és úgy alkosson véleményt róla.