BL-meccsre footgolffal

Két éve alakult meg a külföldi labdarúgó mérkőzésekre való utaztatásra szakosodott Sportglobal Tours, mely idén már Thomas Cook-Neckermann partner sportiroda néven támogatja a Footgolf Országos Bajnokságot (FOB). Összesen négy utat ajánlottak fel a 2015-ös szezonra.

– Spanyolországban éltem, és a barátok mindig kérdezgették, ki tudnának-e jönni hozzánk látogatóba, és egyúttal persze mondjuk egy Barcelona mérkőzésre – elevenítette fel a kezdeteket Szabó Zsolt, a Sportglobal Tours egyik alapítója, aki Szabella Sándorral és Kristóf Antallal hozta létre a céget, február óta pedig Thomas Cook-Neckermann partner sportiroda néven működő cég idegenforgalmi menedzsere. – Szépen lassan kialakult, hogyan lehet ilyen futballutakat szervezni, és beindult az üzlet. Mivel értelemszerűen spanyol kötődésünk adott, a legtöbb utat oda szervezzük. Az FC Barcelonával például hivatalos partnerszerződésünk van. A hispán meccsek mellett Angliába és Németországba is utaztatunk, és nem csak bajnoki találkozókra, de nemzetközi kupameccsekre is.

A menedzser kiemelte, egyre több a hölgyvendég a csoportokban. – Volt már nyolcfős lánytársaságunk is, de egyre több család gondolja úgy, ez egy színes városnézés lehet egy hosszúhétvégén. Elmennek Barcelonába, és a megszokott látnivalókon túl részt vesznek egy stadiontúrán, és elmehetnek egy mérkőzésre. A feleség persze lehet, hogy az idő alatt inkább vásárolgat a La Ramblán, de olyanra is volt már precedens, hogy a stadiontúra után kedvet kapott az egyik hölgytag, és gyorsan szereztünk neki is jegyet.

sportglobal

De hogy kerül a footgolf az asztalra? – kérdeztük Szabó Zsolttól. – A testvérem hívta fel a figyelmem az új sportágra pár évvel ezelőtt. Éppen itthon voltam, és kimentünk Kisorosziba játszani Gelencsér Gáborral, a Magyar Footgolf Szövetség elnökével. Mivel harminc éve focizom, azt hittem, nem jelent majd kihívást a játék. Tévedtem, nem lett túl acélos a teljesítményem. De nagyon élveztem, hogy a kedvenc sportágamat, a focit másképpen, eltérő környezetben is űzhetem. Novemberben hazaköltöztem, és a terveim között szerepel, hogy kijárjak játszani, és akár versenyeken is elinduljak.

Cége pedig már tavaly is támogatta a FOB-ot, így lehetett ott Pivarcsek Antal, a szenior kategória győztese az idei Barcelona-Manchester City Bajnokok Ligája találkozón. – Az első forduló győztese, a felnőtt és a szenior bajnokság, valamint az őszi nemzetközi verseny első helyezettje kap tőlünk utazási csomagot 2015-ben. Csak annyi a dolga, hogy 40-60 nappal a megtekinteni kívánt mérkőzés előtt jelzi felénk szándékát.

Már csak ezért is érdemes részt venni az országos bajnokság küzdelmein. Aki pedig kedvet kapott a sportutakhoz, az a Széna téri plázában, valamint a kilenc fővárosi bevásárlóközpontban is fellelhető Football Fanshopban is találkozhat a Thomas Cook-Neckermann partner sportiroda kínálatával.