Magyarország címvédésre készül

A rendszer kész. A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) kvalifikál a világbajnokságra. Miután hazánk megrendezte az első világbajnokságot három évvel ezelőtt Kisorosziban, majd Lengyel Béla meg is nyerte a viadalt, Gelencsér Gábor, a honi szövetség első embere ígéri, erős csapattal lesznek jelen a következő vb-n, és meg akarják védeni a címet.

Közeleg a következő világbajnokság, a nemzetközi szövetség (FIFG) minden tagországa készül a nagy megmérettetésre. Az első vb-t a Magyar Golf Clubban, Kisorosziban rendezték. A hazai szövetség elnöke, és a FIFG alelnöke, Gelencsér Gábor a nemzetközi szövetség honlapjának beszélt a történelmi pillanatról. – Igazi kiváltság volt Magyarország számára, hogy megrendezhette az első világbajnokságot. Ezzel már beírtuk nevünket a footgolf történelemkönyvébe, arról nem is beszélve, hogy az első győztes is magyar, Lengyel Béla.

088

A 2015-ös FOB-on keresztül lehet világbajnoki kvótához jutni. A bajnokság nyolc állomásos, amit két helyszínen (Kisoroszi és Zirc) bonyolítanak, és a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál. A felnőtt férfi kategória dobogósai, a szenior bajnok, és az őket az összetett ranglistán követő legjobbaknak lesz esélyük utazni a vb-re (pontos számuk függ a még kialakulóban lévő nemzetközi mezőnytől), valamint egy csapatvezető is a mieinkkel tart. Amennyiben valaki nem tudja vállalni az indulást, a jog az őt a rangsorban követőre száll át.

Magyarország ráadásul plusz egy fővel képviseltetheti magát, mint a többiek. – Lengyel Béla, mint a világbajnokság címvédője nem kell, hogy a pályán harcolja ki az indulás jogát, a vb-győztes automatikusan kvalifikálja magát a következő világeseményre – tette hozzá Gelencsér Gábor. – Remélem, ismét magyar győztest köszönthetünk. Ígérem, a legerősebb csapat utazik a világbajnokságra.