Tízen is par alatt a pályaavatón

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulóját ezúttal a Zirchez közel eső Forest Hills Biohotel & Golf pályáján bonyolították. Az izgalmasan kialakított tizennyolc szakaszt szeles időben tízen is par alatt teljesítették. Az új footgolf pálya debütálásán a szeniorok között induló Balázsi Csaba volt a legjobb.

A nyolc fordulóból álló FOB kétszer is elhagyja idén főhadiszállását, a Kisorosziban található Magyar Golf Clubot, és a Zirc és Szarvaskút között található Forest Hills Biohotel & Golf pályájára költözik. Az első alkalom most vasárnap volt, mikor a második fordulóban négy kategóriában álltak a versenyzők az elrúgókhoz. Szombaton volt lehetőség gyakorolni a mindenki számára még ismeretlen terepen, hogy aztán vasárnap shotgun rendszerben bonyolítsák le az aktuális kört.

A felnőtt férfiak mezőnyében ezúttal nem fért fel a dobogóra a címvédő Lengyel Béla (FTC Footgolf), pedig par alatt (70) fejezte be a játékot. Klubtársa, Bakó Attila viszont remekelt, 68 lövésénél kevesebbet senki sem jegyzett a kategóriában, így első helyen zárt, megelőzve az egyaránt 69 érintésig jutó Bacskai Bencét (Hole Hunters) és Varga Gábort (FTC Footgolf). Közöttük a 9-6-3-1-es szabály döntött az előbbi javára

A szenioroknál az első kör összetett legjobbja, Podusil György sem fért fel a képzeletbeli pódiumra, Balázsi Csaba a teljes mezőny legjobbjaként, 66 rúgással diadalmaskodott, egyúttal értelemszerűen fel is állította a pályacsúcsot. A Budapest Footgolf Team kibérelte dobogót, hiszen a második és harmadik helyen is az ő sportolóik végeztek, Zsuppán Péter (67) és Papp Péter (68) révén.

A junioroknál az SZTK Footgolf fiatalja, Kiss Roland bizonyult a legjobbnak (77) Rozsáli Artúr (79) és Juhász Donát (81, mindkettő FTC Junior) előtt.

A hölgyek versengésében ketten voltak érdekeltek, Petkov Orsolya (Budapest Footgolf Team) és Major Ilona (FTC Footgolf) is 90-szer ért labdába, a 9-6-3-1 szabály értelmében előbbi zárt az élen.

Összetettben Balázsi Csaba bizonyult a legjobbnak, Zsuppán Pétert és Papp Pétert megelőzve (mindhárom Budapest Footgolf Team).

balazsi

Balázsi Csaba lendít (fotók: Németh Andrea)

– Köszönjük a golfpálya tulajdonosának, Török Lászlónak, hogy befogadott minket, és külön köszönet, Kovács Titusznak, hogy tető alá hozta a lehetőséget – mondta köszöntőjében Gelencsér Gábor, főszervező, a honi szövetség első embere a verseny végeztével, majd köszönetet mondott a támogatóknak, az OXXO-nak a frissítőkért, a fődíjként járó wellness hétvégéért a Forest Hills Biohotel & Golf Clubnak, a szentendrei Kedves Kávézónak a vacsorautalványért és a Rézangyalnak a pálinkáért.

Két kör után összetettben Zsuppán Péter vezet (133 pont) Lengyel Béla (126), Balázsi Csaba és Podusil György (mindkettő 124) előtt. A felnőtt férfiaknál a címvédő Lengyel Béla az első (163), Nagy Balázs (148) a második, Bacskai Bence (141) a harmadik. A szenioroknál Zsuppán Péter (169), Balázsi Csaba, Podusil György (mindkettő 160) a sorrend. Az utánpótláskorúaknál Rozsáli Artúr (205) áll az élen, nyomában van Kiss Roland (190) és Juhász Donát (175). A hölgyeknél Petkov Orsolya a legjobb eddig (205), megelőzve Major Ilonát (175) és Ujvári Izabellát (110).

A teljes eredménysor IDE kattintva megtekinthető. A nyolcfordulós FOB végelszámolásánál a legjobb hat eredmény számít. A tét nagy, a kategóriánkénti bajnoki cím mellett a következő világbajnokságra való kvótaszerzés is a bajnoki helyezésektől függ. A következő fordulót újra Kisorosziban rendezik május 16-án, szombaton.