Rekordot fújt a szél Zircre

Vasárnap a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második körében Balázsi Csaba célzott a legpontosabban. A Budapest Footgolf Team versenyzője a Forest Hills Biohotel & Golf pályáján egyúttal történelmet írt. Az első ott rendezett hivatalos footgolf verseny legjobb eredményét produkálta.

Zirc mellé költözött a hétvégén a footgolfos társadalom, hogy a FOB második fordulóját teljesítsék egy eddig ismeretlen terepen. Az új pálya kialakítása és adottságai nem kecsegtettek jó eredményekkel, a magyar klasszisok azonban ismét remekeltek, tíz játékos is par alatt tudta teljesíteni a tizennyolc szakaszt. Köztük volt Balázsi Csaba is, aki 66-szor ért labdába vasárnap, ezzel megnyerte a fordulót.

– A verseny előtt volt lehetőség ismerkedni a vadonatúj pályával. Kiváló minőségű gyeppel találkoztunk, amihez viszont igazán trükkös kialakítás társult tó és néhány bunker kíséretében. Érdekes volt, hogy folyamatosan lehetett követni, ki hol tart a szakaszoknál a teraszos elrendeződés miatt – fogalmazott a második kör szenior és összetett kategória bajnoka. – A gyakorlónapon kimondottan szép időnk volt szélcsendben. A helyiek szerint ez ritkaság számba megy, mert a terület szélcsatornában fekszik. Aznap nem ment jól a játék, pluszban végeztem. Szerencsére vasárnapra sokat javultam, és mínusz hattal zártam a versenyt. Viszont volt nagy taktikázás a szél miatt, ami vasárnapra feltámadt. De úgy vettem észre, amennyit elvett, mikor szembefújt, annyit hozzá is adott a teljesítményünkhöz, mikor hátulról kaptuk. Nagyon oda kellett figyelni végig, de végre kijött a lépés, amihez persze szerencse is kellett.

balazsi2

Elmondása szerint maradt még a pályában lehetőség, ha minden klappol, a mínusz tíz lehet a legjobb eredmény, ami itt elérhető. Balázsi Csaba reméli, ez a teljesítmény lendületet ad számára, hiszen a szezon nemrég kezdődött, viszont nagyon sok állomás van még hátra, és mindenhol szeretne a legjobbak között zárni. – Az első hazai fordulóban nem jött ki a lépés, nagyon kellett a mostani jó szereplés, hiszen szeretnék ott lenni a világbajnokságon. Az európai sorozat (European Footgolf Trophy Tour) most hétvégi versenyén rajthoz állok Szlovákiában, és terveim szerint hét állomáson ott tudok majd lenni. Ráadásul megyek Amerikába is még a tavasz folyamán.