Papp Péter centikre a dobogótól

A European Footgolf Trophy Tour (EFTT) második állomását Szlovákiában rendezték a hétvégén. A kétnapos viadalon olasz győzelem született. A Budapest Footgolf játékosa, Papp Péter éppen csak lemaradt a bronzéremről.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás azt a közel hetven footgolfost, akik részt vettek a Malackán (szlovákul Malacky) rendezett EFTT versenyen. Legalábbis az első napon. A shotgun rendszerű indítást jelző dudaszóval egyidőben ugyanis tízperces jégeső zúdult a pályára orkán erejű szél kíséretében. A tízperces égi áldást követően viszont napsütésben folytatódott a játék. Vasárnap már csak enyhe szellő emlékeztetett a szombati kegyetlen startra, és végig szép időben folyhatott a verseny.

A tizenöt állomásos kontinentális sorozat második fordulójában északi szomszédunk igazán trükkös pályával debütált a sorozatban, mely nagyban köszönhető Gelencsér Gábornak, aki segített a pálya kialakításában a szlovák szövetségnek. Nem csoda, hogy az első napon nem is végzett senki par alatt. A korábbi szlovák válogatott futballista, Jan Kozak mindenki meglepetésére remekül debütált új szerepkörében, mint a szlovák szövetség nagykövete és egyben játékosa, ugyanis 72 lövésénél senki sem produkált jobbat szombaton. Mögötte az olasz Marco Caricato és Podusil György következett egyaránt 73 rúgással. Őket Tajtyi Róbert követte minimális különbséggel. Ez a négyes alkotta értelemszerűen a vasárnapi utolsó flightot. Közülük Caricatónak sikerült legjobban a vasárnapi etap, mínusz hárommal zárt (összesen mínusz 2-vel), ezzel meg is nyerte a malackai megmérettetést, megelőzve Alex Kobert (plusz 3).

A szombat után legjobban álló két magyar nem tudta megismételni az első napon nyújtott teljesítményt, és egyre távolodtak a dobogótól. Mindeközben Papp Péter egyre feljebb kúszott a ranglistán (22. volt csupán 18 szakaszt követően), és végül a harmadik legjobb eredménnyel zárt. Rajta kívül a brit Paul Oliver és Nick Iron is plusz hattal fejezte be a viadalt, jöhetett a playoff közöttük. Ezt Oliver nyerte, megkaparintva a harmadik helyet, míg Papp és Iron között a 9-6-3-1-es szabály döntött a magyar javára, így ő lett a negyedik.

A nemzetek versenyét a britek nyerték, az olaszok és a magyarok között. A rangsort a nemzetenként legjobban teljesítő négy játékos eredménye alapján számították ki. A mieinknél Papp Péter, Tajtyi Róbert, Gelencsér Gábor és Czirbus Tamás pontjai számítottak.