Papp Péter: Reszkess, Európa!

Szlovákiában, a Malacka nevű településen rendezték a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) második állomását. A versenyt az olasz Marco Caricato nyerte a német Alex Kober és a brit Paul Oliver előtt. Papp Péter csak szétlövésben maradt le a dobogóról.

– Pénteken kipróbálhattuk a pályát, amit már nagyon vártunk, hiszen kell a változatosság, mindenki szeret új, ismeretlen területen játszani. Hamar rájöttünk, ahogy ígérték, tényleg trükkös kialakítású lesz a pálya – fogalmazta meg első benyomásai Papp Péter, a Budapest Footgolf Team játékosa, aki végül legjobb magyarként szétlövést követően csúszott csak le az éremről, és végül negyedikként zárt a European Footgolf Trophy Tour második állomásán, a szlovákiai Malackán. – A többiek nevében is mondhatom, jól mentünk, de éreztük, hogy igen kalandos lesz a verseny. Nagy koncentrációt igénylő terepet ismerhettünk meg.

Ez az eredményeken is tükröződik, hiszen az első nap csak egyvalaki tudott pont a parnak megfelelőt játszani (a korábbi szlovák válogatott labdarúgó, Jan Kozak), míg a két nap összesítésében legjobb olasz Marco Caricatónak sikerült csak par alatt befejeznie a viadalt. A mieink szinte nyári időjárásból utaztak északra, és bár figyelték az előrejelzést, mely lehűlést jelzett, mindenre ők sem tudtak felkészülni.

– Szombaton dudaszóra indult a játék, és egyúttal a jégeső is, ami tíz percig zúdult ránk viharos erejű szél kíséretében. Igazi sokk-ként ért mindenkit, de el kellett kezdeni a játékot. Emberpróbáló volt, és nyilván ez is befolyásolta a teljesítményeket.

Ez olyannyira igaz, hogy Péter csupán 22. volt féltávnál, és így várta a mindent eldöntő vasárnapot.

– Sok kis hibát vétettem első nekifutásra, gondoltam, ezeket ki lehet javítani. Meg sem fordult a fejemben a dobogó célbavétele, hiszen ahhoz 15-20 embernek kellett volna rengeteget rontania előttem. De mégis így lett, bár kellemesebb időjárási körülmények között versenyeztünk, mégis nagyon sokan elszálltak az előttem állók között. Mivel az első nap helyezései alapján indultunk, én már végeztem, mire a nálam szombaton jobbak szépen lassan érkeztek a célba. Egyre kecsegtetőbbek voltak a hírek, majd tulajdonképpen Tajtyi Róbert utolsó lyuknál elrontott ziccere után vált hivatalossá, a harmadik helyen hármas holtverseny van. Szomorú voltam Robi miatt és a többi csapattársam miatt, hiszen rajta kívül Podusil György is az utolsó, legjobb flightba került, mégis lecsúsztak a dobogóról. Másrészt viszont örültem, hiszen nagyon lentről kapaszkodtam fel idáig a vasárnapi játékommal.

DSC_0176

Rövid hitelesítési procedúra után két brittel, Paul Oliverrel és Nick Ironnal készülhetett a szétlövésre, amit Oliver nyert.

– Nagyon taktikusan játszott, amint előnyt szerzett, azt jól tartotta. Ezt is meg kellett tapasztalnom, hiszen nem voltam még ilyen helyzetben. Ez már teljesen mentális összecsapás volt, nem a fizikai erőnlét döntött.

A másik britet viszont megelőzte a 9-6-3-1-es szabálynak köszönhetően. Ezzel a teljesítménnyel Papp Péter összetettben a nyolcadik helyen áll úgy, hogy az első, spanyolországi állomást kihagyta. Nem csoda, hogy megjött az étvágya.

– Egyre komolyabban foglalkozunk a sportággal. A Budapest Footgolf Team játékosaként nekem is az a célom, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Most nekem sikerült, eddig másoknak. Meg akarjuk mutatni magunkat a nagyvilágnak. Bevallom, feldobott ez a siker, már nézegettem a repülőjegyeket, minél több EFTT-állomáson szeretnék ott lenni. Úgyhogy reszkethet Európa – mondta terveiről nagyot nevetve a végén.

A Trophy Tour következő fordulói május utolsó hétvégéjén lesznek, mikor feleződik a mezőny, hiszen egyidőben Norvégia és Franciaország is házigazdája lesz egy-egy körnek.