A bajnok Videoton footgolffal ünnepelt

Miután a Ferencváros nem tudta legyőzni a Pécs együttesét a labdarúgó NBI-ben, a Videoton csapata megnyerte az idei bajnokságot. A vasárnap esti ünneplést követően hétfő délután már a Kisorosziban található Magyar Golf Club pályáján footgolfoztak. A legjobban Paulo Vinícius célzott.

Székesfehérvár városa újra labdarúgó bajnoki címmel gazdagodott a Videoton játékosainak köszönhetően. Négy mérkőzéssel a zárás előtt már behozhatatlan előnyre tettek szert, amit vasárnap este meg is ünnepeltek. A hátralévő bajnokikra és a Ferencváros elleni kupadöntőre hangolódva hétfőn kora este Kisorosziba látogattak, ahol a Magyar Golf Club gyepén a meglévő tizennyolcból kilenc szakaszon footgolfoztak. Az igazán oldott hangulatú versenyt a brazil védő, Paulo Vinícius nyerte mínusz egyes teljesítménnyel (par 36-on 35-öt teljesített).

Juhász Roland a válogatott tagjaként már kétszer járt Kisorosziban, ő volt a ”legrutinosabb” footgolfos a keretből. – Mikor először voltam itt, talán a kezdők szerencséjének is köszönhetően nagyon jól ment a játék, másodjára már ez nem volt igaz. Szívesen jövök, különleges, érdekes játék. Más, mint a nagypályás futball, jó kikapcsolódásnak és csapatépítésnek is – fogalmazott a védő. Elmondása szerint nem lazítanak még, hiszen pontrekordot szeretnének dönteni, és még a kupadöntő is hátravan.

Juhász Roland, Sándor György, Feczesin Róbert és Kovács István egy flightban

Juhász Roland, Sándor György, Feczesin Róbert és Kovács István egy flightban

– Nagyon sokszor invitált már Gelencsér Gábor, a hazai szövetség elnöke, de most először tudtam eljönni – mondta footgolfos debütálásáról Feczesin Róbert. – Azt hiszem, innentől kezdve gyakrabban jövök majd. Relaxációnak tökéletes, barátokkal játszani pedig remek élmény. Amíg profi futballista vagyok, más úgysem férne bele az időmbe.

Nikolics Nemanja a befejezés előtti pillanatban

Nikolics Nemanja a befejezés előtti pillanatban

– Izgatottan készültünk a mai délutánra, sokat hallottunk már a játékról, de a játékosok nagy része nem játszotta még. Ha lesz időm, biztos, hogy jövök még – nyilatkozta Nikolics Nemanja, az NBI gólkirályi címének várományosa, miután fineszesen gurította a labdát az egyik dombon kialakított lyukba. – Jó hobbi, és most, hogy bajnokként jöhettünk, tényleg ki tudtunk kapcsolni, mert a vasárnap azért stresszes volt, és hosszúra is nyúlt az este. Ez most a lazításról szólt, de van még feladat, a hátralévő meccseket is meg akarjuk nyerni, nem beszélve a duplázás lehetőségéről.

Joan Carrillo is beszállt játszani

Joan Carrillo is beszállt játszani

Játékosaihoz hasonlóan, Joan Carrillo vezetőedző is a kikapcsolódás lehetőségét emelte ki a footgolfban. – Sorra játsszuk a fontos mérkőzéseket a bajnokságban és a kupában, rengeteget edzünk, jól jött egy kis változatosság a programban a Debrecen és a Paks elleni találkozó között. Mégis olyan volt ez a délután, mintha meccset játszottunk volna, persze játékos formában. Versengésre késztette a játékosokat, és fejben is ott kellett lenni. Jó kis sportot ismertünk meg.

Feczesin Róbert mezét aláírták a játékosok

Feczesin Róbert mezét aláírták a játékosok