Tajtyi Róbert ötödik Miamiban

A keleti parton tartandó két versennyel elrajtolt az egyesült államokbeli US Pro-Am FootGolf Tour 2015-ös sorozata. Floridában a héten két versenyt tartanak. Az elsőt argentin dominancia jellemezte. Hazánkat a Budapest FootGolf Team négyese képviseli a tengerentúlon, Tajtyi Róbert érte el a legjobb eredményt közülük.

Minden idők legnagyobb pénzdíjjal rendelkező versenysorozata két fő állomásból áll. Két versenyt a héten tartanak a keleti parton, majd nyár végén a nyugati parton is lesz kettő. Az első állomást a Miamiban lévő Melreese Country Clubban rendezték. A legjobb húsz között tizenegy argentin végzett, Christian Otero fantasztikus második napot produkálva (par -7) magabiztosan győzött. Tajtyi Róbert 5.(a képen jobbra, mellette a győztes argentin, Christian Otero), Podusil György 16., Papp Péter 21., Balázsi Csaba 27. lett, azaz mind a négyen a mezőny első felében végeztek. Balázsi Csaba a szenioroknál negyedik tudott lenni.

Hárman a hét ötödik helyezettből

Hárman a hét ötödik helyezettből

– Pazar verseny volt –ezzel a mondattal válaszolt érdeklődésünkre az ötödik helyen záró Tajtyi Róbert. A Budapest FootGolf Team versenyzője hat társával megosztva végzett a fenti pozícióban. – Rengeteg klasszis érkezett az Államokba, olyan remek játékosok is feltűntek, akikről még nem is hallottunk. Gyönyörű volt a pálya, de nagyon fárasztó, és 30 km/h-s szél fújt. Közel negyven fokos volt a hőérzetünk, de az akklimatizálódást két nap alatt letudtuk. Szerettem volna az első tízben végezni az első napon, ami össze is jött. Kedden, tudva, kik állnak előttem, mentálisan kellett topon lennem. Végig paron vagy mínuszban voltam, de nem gondoltam, hogy az összes argentint be lehet fogni. Hátradőlve vártam az eredményeket, mikor láttam, hogy ötödik vagyok hetedmagammal, és szétrúgás jön, amit nem tudtam megnyerni, a pénzdíjat így elvitték előlem, de papíron maradtam ötödik.

A Budapest FootGolf Team

A Budapest FootGolf Team

A szenior kategóriában Balázsi Csaba negyedik helyen végzett. – Nem vagyok elégedett az eredménnyel. Csak magamat hibáztathatom. Nem voltam elég koncentrált a befejezéseknél, sokat kell javulnom a következő versenyre. A pálya hosszú, fárasztó és szeles volt, nem mondanám nehéznek, de a meleg sok energiát felemésztett. Egy-két szakasz még trükkös is volt. Jöhet a dobogó a következőn, mindent megteszek érte! – summázott és fogadkozott Balázsi Csaba.

Minden eredmény IDE kattintva elérhető.

Folytatás péntektől vasárnapig Port St. Lucieben.