Kétfelé válik a mezőny

Alig ért véget a világ egyik legerősebb nemzetközi versenye a tengerentúlon – ráadásul magyar sikerrel –, mostantól öt héten keresztül Európára koncentrál a footgolf világa. Bő egy hónap alatt hat versenyt bonyolítanak az öreg kontinensen.

A European FootGolf Trophy Tour (EFTT) Spanyolországban és Szlovákiában járt eddig. Két állomás után az olasz Marco Caricato vezet a brit Nick Ironnal holtversenyben, mögöttük a két német, Alex Kober és Julien Kelkel áll még dobogós pozícióban. Az első húszban öt magyar is szerepel. Papp Péter 9., Podusil György 10., a 15. helyen Gelencsér Gábor, Bogár Krisztián és Tajtyi Róbert ugyanannyi ponttal szerepel.

A hétvégén kettészakad a mezőny, a versenyzők egyik fele Norvégiába, a másik Franciaországba (fenti képünkön a helyszín) utazik. Az EFTT következő két versenyét ugyanis egyidőben rendezik. A Svédországban élő Schneider Ferenc és a ferencvárosi Kuts Zoltán képviseli hazánkat Skandináviában, míg Lengyel Béla, Bogár Krisztián, Németh Péter, Németh Gábor, Kálló István, Korolovszky György, Sain Antal (mind FTC Footgolf), Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Podusil György (Budapest Footgolf Team) a galloknál próbál szerencsét.

Nordhaug

Itt játszik a norvég küldöttség

Mindkét helyszínen a pénteki nap az edzésé, szombaton és vasárnap pedig 18-18 szakaszra zajlik a verseny.