Eső áztatta FootGolf Top Kupa

Kisorosziban gyűlt össze a FootGolf Top Kupa mezőnye. A sportolóknak, üzletembereknek, újságíróknak, politikusoknak nem csak az ismeretlen sportággal, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük.

Özönvízzel egy időben szólalt meg az indulást jelző duda Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján vasárnap, mikor a FootGolf Top Kupa bevállalósnak nevezhető játékosai nekivágtak a tizennyolc szakasznak.

– A Top Kupának hagyománya van, évente kétszer szoktunk labdarúgó tornát szervezni, tavaly pedig kitaláltuk, legyen egy footgolf napunk – avatott be a részletekbe Forgács István, a HGS PR ügynökség ügyvezető igazgatója, a FootGolf Top Kupa versenyigazgatója. – A szervezés csak olyan szempontból nehéz, hogy elfoglalt emberek között nehéz tökéletes időpontot találni, de úgy láttam, az időjárás ellenére mindenki jól érezte magát, aki eljött.

Ezt megerősítette Schildkraut Krisztián, hétszeres magyar bajnok röplabdázó is. – Sajnálom, hogy ilyen eső fogadott minket, mert remek emberek közé csöppentem és fantasztikus körülmények fogadtak minket. Szeretek focizni, és nagyon megfogott a footgolf hangulata, itt pedig még ellenfél sincs, és csak sétálni kell a lövések között.

A sportoló csapat vezetője, a többszörös bajnok Kristóf András szerint a footgolfnak nem sok köze van a labdarúgáshoz. – Ide külön technika kell, az ész dominál. Rengeteget fociztunk korábban, a Margitszigeten edzések között órákat játszottunk a pólós társakkal a dühöngőben.

– Ilyen jó pályán először footgolfoztam, az időjárás nem zavart, gyerekkoromban sem érdekeltek a körülmények, ha focizni kellett. Nagyon élveztük, csak a saját eredményemmel nem vagyok elégedett, sokkal jobbra lettem volna képes. Nem elég jól rúgni, végig koncentrálni kell. Az elején jobban teljesítettem, a végére sokat rontottam. Tökéletes játék öregedő, kövér futball rajongóknak – összegzett sejtelmesen a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, Szöllősi György, aki az újságírók kategóriájában második helyen zárt.

CQ8E9524 (1024x708)

Szöllősi György

A parlamenti csapat szövetségi kapitánya, egyben a Magyar-Skót Társaság elnöke, Magyar Zoltán sérülése miatt nem tudott pályára lépni, pedig elmondása szerint mindig is imádott esőben futballozni. – Védekező középpályásként mindig is feküdt számomra a vizes talaj. Hetvenfős keretünk van, nagyon ügyelünk arra, hogy színes legyen az összetétel. A parlamenti létszám csökkentése nekünk nem jött jól, de az őrségben remek kondícióval rendelkező játékosokkal erősítettünk.

Az üzletemberek többségének ez volt az első alkalom, mikor footgolfozhattak. – Hallottam már róla, de még nem volt alkalmam kipróbálni. Az időjárás nem volt velünk, de pont ettől lett még izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb a játék – összegzett Nemes Ivó, a KAYSER Automotive Hugária Kft. ügyvezető igazgatója. – Csapatépítő programnak is kiváló, de figyelembe kell venni, hogy ez elsősorban a férfiakat mozgatja meg.

A Sport1-en is vetített videót ITT megtalálja.

Nemes Ivó

Nemes Ivó