Jön a második félidő

A nyolcfordulós Footgolf Országos Bajnokság (FOB) az ötödik köréhez érkezett. Hibázásra már nem sok lehetőség van, a vasárnapi állomás után október közepén már bajnokot is hirdetnek.

Kevesen várják az őszt a nyár kellős közepén. Talán a footgolfosok lehetnek ezzel így, hiszen addigra kiderül, kik nyerik a kategóriánkénti országos bajnokságot, és ami még fontosabb, kik szereznek kvótát a januári, argentínai világbajnokságra. Vasárnap Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján a FOB ötödik fordulóját, az OXXO Footgolf Versenyt bonyolítják.

Abszolút kategóriában a ferencvárosi Németh Gábor taktikázott idáig a legjobban. Versenyt nem nyert, de így is vezet a szövetség elnöke, Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Zsuppán Péter (BFGT) előtt. A férfi kategóriában is Németh áll az élen, előnye itt már kevesebb az egy-egy kupát már elhódító Bakó Attila (FTC Footgolf) és Gelencsér előtt. A tavaly verhetetlennek bizonyuló Lengyel Béla egyelőre 12. helyen áll, ez is bizonyítja, mennyire erős a magyar bajnokság. Más kérdés, hogy a világbajnoki címvédőnek automatikusan jár a kvóta.

A szenioroknál közel ötven ponttal vezet Zsuppán Kiss Rudolfot és Pandúr Jánost megelőzve (mindkettő SZTK FootGolf).

Az idén már három elsőséget bezsebelő Kiss Roland (SZTK FootGolf) magabiztosan vezet Kókai Bence (Rowers SC) előtt. A két ferencvárosi fiatal, Juhász Donát és Rozsáli Artúr fej-fej mellett áll egyelőre a dobogó harmadik fokán.

A hölgyeknél már heten is rajthoz álltak, azaz meghétszereződött a számuk. A címvédő Ujvári Izabella kétszer állt rajthoz, kétszer nyert. Így is csak negyedik, ugyanis Major Ilona (FTC FootGolf), Petkov Orsolya (BFGT) és Nagy Niki (FTC Footgolf) is megelőzi.

A vasárnapi startlista itt elérhető:

FOB 2015 – OXXO FOOTGOLF VERSENY 5. FORDULÓ

Az összes eredmény IDE kattintva megtalálható.

A további program:

2015.07.19. vasárnap FOB 5. forduló – Magyar Golf CÍub – Kisoroszi

2015.09.06. vasárnap FOB 6. forduló – Forest Hills Golf & Country Club – Zirc

2015.09.20. vasárnap FOB 7. forduló – Magyar Golf CÍub – Kisoroszi

2015.10.18. vasárnap FOB 8. forduló – Magyar Golf CÍub – Kisoroszi