Németországra fókuszálnak a mieink, Prágában melegítenek

Az eredeti tervek szerint a European FootGolf Trophy Tour (EFTT) hétvégi, dublini versenyén is lett volna magyar induló, végül a mieink nélkül rendezik a kilencedik kört. A jövő heti német fordulóra Csehországban készül fel több magyar is.

A tizenöt állomásos EFTT igen zsúfolt júniust tudhat maga mögött. Május 30. és június 28. között hat fordulót bonyolítottak le. Legutóbb Belgiumban Tajtyi Róbert nyert. A hétvégi, ír versenynek biztos nem lesz magyar győztese, mert bár tervben volt, mégsem lesz honi footgolfos a szigetországi megmérettetésen. Ellenben többen készülnek a következő hétvégén Németországba.

Jelen állás szerint összetettben három magyar (Tajtyi, Bogár Krisztián és Papp Péter) is a legjobb tízben van, a mieink minden bizonnyal ezúttal is harcban lesznek a dobogóért majd az augusztus 1-2-i német viadalon.

Az eddigi eredmények ITT megtalálhatóak.

A hétvége ettől még nem marad magyar résztvevős nemzetközi verseny nélkül. A nemzetközi szövetség leendő tagja, Csehország pénzdíjas versenyt hirdetett a hétvégére. Prágában az Első Magyar FootGolf Egyesület, az FTC Footgolf, a Budapest FootGolf Team és az Issimo Footgolf is delegál játékost, mások mellett a világbajnok Lengyel Béla is rajthoz áll.