Kisajátították a dobogót a magyarok Csehországban

A European FootGolf Trophy Tour (EFTT) aktuális állomásán brit siker született. Magyar versenyző ezúttal nem vett részt a viadalon, a mieink Csehországban, pénzdíjas versenyen taroltak. A következő, hétvégi német EFTT megmérettetésre viszont hatan is utaznak.

Szlovákia, Magyarország és a rendező Csehország avatta fel a Prága melletti Golf Club Botanika tizennyolc lyukas, par 70-es footgolf pályáját. A közel negyven induló legjobbjai magyarok voltak, Bogár Krisztián (par -1, fenti képünkön) nyert Németh Gábor (+2) és Podusil György (+3) előtt. Színesítette a mezőnyt Major Ilona. A magyar bajnokság női mezőnyének éllovasa egyedüli hölgyként állt rajthoz. Ezzel egy időben az Issimo Footgolf is debütált a nemzetközi porondon, Szmolicza Gábor révén képviseltették magukat.

Podusil György a tevét is kikerülte

Podusil György a tevét is kikerülte

– A pin pozíciók alapján nálam az öt legjobb pálya között van a cseh – mondta a negyedik helyen záró Gelencsér Gábor. A magyar szövetség elnöke szerint a szervezés előtt is kalapot kell emelni. – Több európai ország is tanulhatna ez ügyben. Jakub Mares és csapata remekül dolgozott, hogy mást ne mondjak, igazi ínyencségek vártak ránk a frissítő pontokon.

Mindeközben Írországban az EFTT kilencedik körét bonyolították, ahol izgalmas hajrában a brit Nick Iron másodszor bizonyult a legjobbnak.

11780511_10207659601467901_1812521795_n

A magyar delegáció

A sorozat augusztus 1-2-ig Németországba teszi át székhelyét, ahol Lengyel Béla, Becsei András, Kálló István, Sain Antal, Podusil György és Gelencsér Gábor képviseli hazánkat.