III. HUNGARIAN HÖRMANN FOOTGOLF OPEN – English lyrics

A III. Hungarian Hörmann Footgolf Openen, azaz a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) tizenharmadik állomásán a legjobb négy helyen három angol végzett. Ben Clarke a múlt heti, zágrábi sikere után ezen a héten is nyerni tudott, a nemzetek összesített versenyét már most meg is nyerték a szigetországiak.

Kisorosziban, a Magyar Golf Clubban minden induló szerint is tökéletes körülmények várták a tizenhat országból érkező száztíz versenyzőt. A napsütéses, meleg időben rendezett kétnapos viadal a kontinentális sorozat 13., utolsó előtti állomása volt, ahol arra a kérdésre már most választ kaptunk, melyik 2015 legjobb nemzete.

A britek ugyanis eddig felhalmozott előnyüket tovább növelték, és a magyarországi versenyt is megnyerték (négy legjobb egyéni eredmény számít minden versenyen), egyúttal összetettben is annyival vezetnek, hogy már nem lehet őket beérni az utolsó, török állomáson.

A döntő flightban három angol is helyet kapott (Nick Iron, Paul Oliver és Ben Clarke), kiegészülve a tavalyi győztes, svájci David Mancinóval, mind a négyen egyaránt 69-es eredménnyel zártak. Ugyan az első nap után nyolcadik helyen állók is csak két lövésre voltak a négy éllovastól, de csak a holland Collin Green jelentett rájuk veszélyt, végül ötödik lett, az élboly befoghatatlannak bizonyult.

Eleinte Oliver vezetett, ám a 13. lyuk döntő fordulatot hozott, Clarke ekkor kettővel ellépett, amit taktikus játékkal meg is tartott az utolsó szakaszig, ahol az is belefért, hogy egyet rontson.

David Mancino és Paul Oliver holtversenye után szétlövéssel dőlt el az ezüstérem sorsa. A plusz három szakasz utolsó rúgásainál a brit koncentrált jobban, és szerezte meg a második helyet. A svájci harmadikként zárt, míg a szintén szigetországi Nick Iron lett a negyedik.

A legjobb magyar az első nap után tizedikként forduló Bacskai Bence lett, aki a nyolcadik helyre tornászta fel magát. – Abszolút elégedett vagyok. Szombaton az első kilenc szakszt elrontottam, de a tizenhetésnél nagyon visszajöttem, akkor a par 4-esen kettőből befejeztem a szakaszt. Nagyon oda akartam tenni magam másnap, életem legjobbját rúgtam vasárnap. Ma már az első rúgásnál éreztem, hogy van esélyem jó eredményt elérni. Mégis sok könnyebb szakaszt elrontottam, a nehezebbek jól mentek. Ez egy jó löket a bajnokság utolsó fordulójára, hogy legalább megtartsam a tizedik helyemet, ami biztos vb-részvételt ér.