Négyes holtverseny az első nap után

A European Footgolf Trophy Tour tizenharmadik állomásán, a III. Hungarian Hörmann Footgolf Open első versenynapján, a vadonatúj szakaszokon a tavalyi győztes, svájci David Mancino, valamint három brit, Nick Iron, Ben Clarke és Paul Oliver egyaránt 69 lövéssel zárt. A legjobb magyar, Cziffra Zoltán az ötödik helyről várja a folytatást.

Nick Iron is az utolsó flightban küzd majd a végső győzelemért

Nick Iron is az utolsó flightban küzd majd a végső győzelemért

A kétnapos nemzetközi viadalon száztíz versenyző állt rajthoz, és sokáig par közelében jártak csak a versenyzők, hogy aztán végül négyen is mínusz hárommal fejezzék be a szombati tizennyolc szakaszt. A tavaly Kisorosziban diadalmaskodó David Mancino csupán a 9-6-3-1-es szabály alapján előzte meg a Nick Iron, Ben Clarke, Paul Oliver hármast.

Ben Clarke jól koncentrált végig

Ben Clarke jól koncentrált végig

Több nagyágyú, közte magyar klasszisok is komoly hátrányt szedtek össze maguknak a vasárnapi folytatásra. A helyzet azonban nem reménytelen, hiszen a második nap tizennyolc szakaszát már jól ismerik, csupán két pin pozíció változott a megszokotthoz képest. Ráadásul Cziffra Zoltán ötödik lett, és egyetlen rúgásra van az elsőktől.

Cziffra Zoltán volt a legjobb magyar szombaton

Cziffra Zoltán volt a legjobb magyar szombaton

– Az első kilenc szakaszon mínusz hármat rúgtam, ezt tulajdonképpen tudtam is tartani a végéig – összegzett a Hole Hunters játékosa. – Az utolsó szakaszon még hibáztam is, de végig nagyon stabil tudtam maradni, ami a játékot illeti. Már most elégedett vagyok a teljesítményemmel, de persze, hogy megjött az étvágy menetközben. Holnap még bármi lehet, de ha par közelében leszek, az már jó, ugyanis a legjobbam eddig 75 a “régi” pályán.

Paul Oliver a harmadik brit muskétás a legjobb négyben

Paul Oliver a harmadik brit a legjobb négyben

Az EFTT utolsó előtti versenyének második napján reggel kilenc órakor indul az első flight. Az egyik legizgalmasabb végjátékra van kilátás, az első és a nyolcadik között csupán két lövés a különbség. Az első húszban még öt magyar szerepel.

A verseny első napjának eredményei IDE kattintva találhatóak.