Drámai végjáték következik

Ennél fontosabb fordulót talán még nem rendeztek idehaza a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) lassan kétéves történelmében. Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján a nyolcadik fordulóval véget ér az idei sorozat, és kiderül, kik kvalifikálják magukat a világbajnokságra.

A hetedik körben sok kérdésre választ kaptunk, a hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf), a junioroknál Kiss Roland (SZTK Footgolf) biztosította be végső sikerét.

Bogár Krisztián és Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf) között dől el az abszolút elsőség kérdése az utolsó körben, a legutóbbi győzelmével harmadik helyre feljövő, tavalyi bajnok Lengyelnek hatalmas szerencsére és persze győzelemre lenne szüksége, hogy mindkettőjüket beelőzze. A felnőtt férfiaknál a címvédő közelebb jár Bogárhoz és Némethez, de előbbi így is 48, utóbbi 33 egységre van.

Ennél sokkal izgalmasabb lesz a szeniorok befutója. Balázsi Csaba, Zsuppán Péter, Podusil György a sorrend, de az első és a harmadik között csupán hat pont a differencia. A tét pedig nem kicsi. A legjobb szenior játékos ugyanis automatikusan kvalifikálja magát a januári, argentin világbajnokságra.

A vb-re automatikus kvótával rendelkezik már Lengyel Béla, mint címvédő. A felnőtt férfi kategória dobogósai és az abszolút rangsorban a már kvótát szerzők után következő hat játékos nyer még indulási jogot a világ legnagyobb megmérettetésére.

A FOB nyolcadik, Future FM Footgolf Versenyéről, és magáról a bajnokságról minden eredményt ITT talál.