Bogár Krisztián az év legjobbja, megvan a vb-keret

Véget ért a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2015-ös idénye. Az utolsó, nyolcadik fordulót, a Future FM Footgolf Versenyt Korolovszky György pályacsúcs beállítással nyerte. Összetettben Bogár Krisztián, a szenioroknál Balázsi Csaba, a hölgyeknél Major Ilona, a junioroknál Kiss Roland lett a magyar bajnok.

A FOB idei, nyolcfordulós sorozata Kisorosziban, a Magyar Golf Clubban zárult vasárnap, ahol a hat legjobb eredményt számolva avattak bajnokot négy kategóriában, valamint összetettben.

A záró forduló méltó volt az egész éves versengéshez, ugyanis Korolovszky György pályacsúcsot beállítva lett a nap legjobbja.

– Sajnáltam, hogy idáig nem tudtam versenyt nyerni 2015-ben, ezért nagyon boldog vagyok a mai eredményem miatt. Elégedett vagyok, mert 2014-ben is meg tudtam nyerni egy fordulót, és végül idén is. Minden összejött ma, minden rúgásom jó helyre ment, egy rossz pozícióm sem volt. Nagyban hozzájárult a mai sikerhez, hogy erős flightba kerültem, és végig segítettük egymást – nyilatkozta a győztes.

A szezon azonban itt még nem ért véget – bár, szinte mindenki azt hitte –, az összesített eredmények alapján ugyanis a felnőtt férfi kategóriában holtverseny született a második helyen. A szabályok értelmében szétrúgás következett, ahol Lengyel Béla és Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf) három szakasz teljesítése után sem tudta dűlőre vinni a dolgot, végül közelítő rúgással előbbinek jutott az ezüstérem. A kategóriát végül Bogár Krisztián (képünkön, FTC Footgolf) 81 pontos előnnyel nyerte idén.

A szenioroknál az izgalmas végjáték után Balázsi Csaba (Budapest Footgolf Team) lett az év legjobbja, Zsuppán Pétert és Podusil Györgyöt megelőzve.

A tavalyi évhez képest meghétszereződött női magyar mezőnyben Major Ilona (FTC Footgolf) már a hetedik kör után bebiztosította győzelmét, vasárnapi diadalával csak feltette a koronát egész éves teljesítményére. Csapattársa, Nagy Niki lett a második, míg Petkov Orsolya (BFGT) a harmadik.

A junioroknál Kiss Roland (SZTK Footgolf) megvédte címét, Kókai Bence (Issimo FG) végzett a dobogó második fokán, míg Rozsáli Artúr (FTC Junior) zsebelte be a bronzérmet.

Abszolút kategóriában 85 pontos fórral Bogár Krisztián lett a bajnok, és kapta meg a tavalyi győztes Lengyel Bélától a vándorserleget.

– Köszönöm az egész éves teljesítményt minden résztvevőnek, segítőinknek és szponzorainknak. Külön hálával tartozom a Magyar Golf Clubnak és a zirci Forest Hills Golf Clubnak, hogy biztosították a helyszíneket az idei bajnoksághoz – fogalmazott Gelencsér Gábor, a szövetség elnöke záróbeszédében.

Az idei sorozat egyúttal kvalifikációt jelentett a januári világbajnokságra. A felnőtt bajnokság első három helyezettje, a szenior bajnok, a címvédő Lengyel Béla és az abszolút rangsorban őket követő hat versenyző szerzett kvalifikációt. A szövetség hamarosan kihirdeti a világbajnoki keretet. A vb-ig hátralévő időben a szövetség nyolc állomásos minibajnokságot szervez Hinora Winter Footgolf Cup néven. Az első fordulót november 7-én bonyolítják. Részletek hamarosan.

FOB végeredmény:

Abszolút kategória:

1. Bogár Krisztián

2. Németh Gábor

3. Balázsi Csaba

Férfi felnőtt:

1. Bogár Krisztián

2. Lengyel Béla

3. Németh Gábor

Senior:

1. Balázsi Csaba

2. Zsuppán Péter

3. Podusil György

Női:

1. Major Ilona

2. Nagy Niki

3. Petkov Orsolya

Junior:

1. Kiss Roland

2. Kókai Bence

3. Rozsáli Artúr

 

A bajnokság végeredménye ITT található.